De danske mestre fra F.C. København har haft en langt fra acceptabel formkurve i denne sæson, hvor man i midten af sæsonen ligger placeret i midten af tabellen, hvor der ikke er det helt store på spil. Til gengæld kan københavnerne glæde sig over, at de bliver stenrige, såfremt Nicolai Jørgensen trækker i en Newcastle-trøje inden månedens udgang.

FCK sælger Nicolai Jørgensen til Feyenoord.
Nicolai Jørgensen forlader FC København efter fire sæsoner og fortsætter karrieren i hollandsk fodbold
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016

af: Emil Plovgaard / @PlovgaardE

Den danske landsholdsangriber, Nicolai Jørgensen, forbindes i øjeblikket med et skifte til Newcastle United, som ligger i den engelske Premier League. Et eventuelt skifte vil punge godt ud til F.C. København, der i dette vindue er på jagt efter forstærkninger på grund af den svage formkurve.

Det engelske medie, Sky Sports, meddelte tidligere denne uge, at nordenglænderne havde fået afvist to bud på Jørgensen.

Læs også: Opfinder af ‘the vanishing spray: Sagsøger FIFA for en halv milliard

Det sidste afgivne bud skulle angiveligt have lydt på omkring 135 millioner danske kroner. Men så billigt lader hollandske Feyenoord ham ikke gå for. De kræver nemlig i omegnen af 160 millioner kroner for den tidligere FCK-bomber.

Ifølge BT har den danske hovedstadsklub fået indskrevet en videresalgsklausul i kontrakten. Dette gør, at københavnerne øjeblikkeligt vil modtage en sum mellem syv og ni millioner kroner, såfremt Feyenoord sælger til højestbydende pris.

Nicolai Jørgensen skiftede i sommeren 2016 F.C. København ud med hollandske Feyenoord fra havnebyen Rotterdam. Her har den danske målmager spillet regelmæssigt. Han blev solgt for 30 millioner danske kroner og altså en videresalgsklausul til fremtidig brug.

Læs også: Ajax-stjerne er milimeter fra skifte til Serie A-gigant

Ifølge transfermarkt.com har Nicolai Jørgensen pr. 17. januar 2018 en markedsværdi på 15 millioner euro, svarende til 111 millioner kroner.

Den 1,90 meter høje angriber har i denne sæson bidraget med syv mål og tre oplæg i 14 kampe i den hollandske æresdivision.