Det er meget snart VM, men i stedet for at se frem til de store stjernes fest, tager vi nu et lille kig tilbage på nogle af den traditionsrige turnerings største spillere. 

Denne gang er det højre backen Willy Sagnol.


Hvem er han?

 Han var med i Frankrigs VM trup i 2006, men er ikke en af dem man tænker på først. Han spillede alle 120 minutter i finalen mod Italien og tog det fjerde straffe i straffesparkskonkurrencen.  

Han tilbragte sin karriere på linjen hos Bayern München, og spillede nogle rigtig store kampe, men alt i alt var han meget anonym igennem hele sin ellers så fine karriere på papiret.

Hvem var han under VM-slutrunden? 

Han blev kaldt Big Willy i både 2002 og 2006 for det franske landshold. Han var nemlig også en del af det landshold, der sluttede sidst i gruppespillet i 2002.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)


Hvad var højdepunktet? 

Han var faktisk usædvanlig god i 2006 under slutrunden, men faktisk kommer den store franskmand kun ind på plads nummer 42 på en liste over de bedste franske spillere nogensinde – en liste hvor 22 000 franskmænd har stemt.


Hvor er han lige nu? 

Efter flere forespørgsler fra landsholdskammerater, der foreslog, at han skulle skifte til deres klub, besluttede Willy, at det var bedst at blive i Tyskland i et lille stykke tid mere og så gå på pension i Bayern og live træner. Det seneste nye er, at han er favorit til at blive Swanseas næste manager…

After slagging off all his former teammates and national heroes, ‘Willy Won’t He’ decided it was probably best to stay in Germany for a bit longer after retiring and became a coach at Bayern. The latest news is that he’s favourite to become the next Swansea manager, which is a safe 300 miles from the French mainland.


Hvad er hans bedste citat i hele sin karriere? 

I forbindelse med nederlaget i finalen i straffesparkskonkurrencen i VM finalen i 2006 sagde han efterfølgende følgende:

“Hvis Sylvain Wiltord ikke havde sparket bolden ud til indkast ville vi have vundet VM den aften”