Af Anders Lang Jensen

Armenske Henrikh Mkhitaryan er netop sendt mod London og Emirates Stadium, hvor offensivspillere blev en del af en stor byttehandel med Alexis Sanchez. Chileneren skiftede til Manchester United og Mkhitaryan den anden vej til Arsenal.

Efter store handler skal flere praktiske ting falde på plads. Heriblandt trøjenumre som betyder mere og mere for spillerne og fans verden over. Og den tidligere Dortmund-stjerne får dobbelt op på numre i den nye Arsenal-trøje.

Det er ikke blot klub de to spillere skifter, men det er også trøjenumre. Alexis har fået trøjenummer 7 hos United, og det havde han også inden skiftet. Henrikh Mkhitaryan overtager Sanchez´ nummer og bliver dermed Arsenals nye 7´er.

Men regler kommer nu i vejen for, at Arsenals nye indkøb kommer til at bære det ikoniske trøjenummer hele tiden. I Europa League tørner London-klubben ud i denne sæson, og her var Alexis Sanchez jo en del af truppen flere gange i efterårets turnering.

Dermed skal Henrikh Mkhitaryan have sig hele to numre bag trøjen. I Premier League er der ingen regler omkring dette, så her får armenieren sit 7-tal, men europæisk skal der findes et nyt midlertidigt nummer til offensiv-strategen.

På klubbens officielle hjemmeside gør man det klart: ”Trøje nummer 7 blev båret af Alexis Sanchez tidligere på sæsonen i kampen mod FC Köln tilbage i september. UEFA-regler siger derfor, at Mkhitaryan skal bære et andet nummer i resten af vores Europa League-kampagne.”

Slutteligt melder Arsenal, at Henrikh Mkhitaryans nye trøjenummer til de europæiske kampe i foråret bliver offentliggjort snarest.

LÆS OGSÅ: 

Anfield kalder: Liverpool henter dansk landsholdsstjerne!