Mandag aften var der kamp mellem Manchester City og Everton. Her havde den engelske fodboldlegende, Wayne Rooney, mulighed for at blive en del af den eksklusive klub 200 i Premier League, hvor han sammen med Alan Shearer kunne blive medindehaver af den lille klike, der har scoret 200 mål i den bedste engelske fodboldrække.

MANCHESTER, ENGLAND – AUGUST 21: Wayne Rooney of Everton celebrates after scoring his sides first goal during the Premier League match between Manchester City and Everton at Etihad Stadium on August 21, 2017 in Manchester, England. (Photo by Stu Forster/Getty Images)

Og det gik, som Wayne Rooney havde håbet på. Efter 35 minutters spil omsatte han nemlig et indlæg fra Evertons højre kant til et mål, og brød herefter sammen med holdkammeraterne ud i en vild jubel.

Everton har rustet kraftigt op denne sommer, og mandag aften skulle de nye spillere bevise sit værd mod en af Englands bedste klubber i øjeblikket, Manchester City.

Romelu Lukakus afgang til Manchester United har givet rum i Evertons transferbudget, og det har Liverpool-klubben brugt til at købe spillere som Gylfi Sigurdsson, Davy Klaassen og Wayne Rooney.

Sidstnævnte har før spillet i Everton med stor succes, før han blev sendt af sted til klubben, som han spillede for igennem 13 år, fra 2004 til 2017, Manchester United.

Sidenhen er han dog vendt hjem til barndomsklubben, og her har han atter fundet sin målnæse frem. Efter to kampe står han nemlig noteret for alle Evertons mål i denne sæson, idet han scorede til 1-0 mod Stoke og altså også til 1-0 mod Manchester City mandag aften.

Herunder kan du se Rooneys mål nummer 200 i Premier League.

Kampen i sig selv var en noget rodet affære, hvor hjemmeholdet dominerede, men ikke formået at omdanne et massivt spilovertag til mål.

Derfor kunne Everton sommetider udnytte de store kontramuligheder, og ti minutter før pausen valgte udeholdet altså at drage fuld nytte af det store tomrum i de bagerste geledder, da Rooney kunne score sit andet Premier League-mål i denne sæson, og sit mål nummer 200 i i sin Premier League-karriere.

Ti minutter før slutfløjt valgte Raheem Sterling dog at lave om på tingene, da han sparkede bolden ind i netmaskerne til stillingen 1-1, og til stor jubel hos hjemmeholdets fans.

Kampen bød også på to røde kort, da både Kyle Walker fra Manchester City og Morgan Schneiderlin fra Everton fik tildelt to gule kort hver.

Foruden målet mandag aften har Rooney også scoret andre mindeværdige mål mod Manchester City, blandt andet på saksespark, da han spillede for Manchester United i lokalopgøret.