Af Anders Lang Jensen

Den danske kreatør hos engelske Tottenham Christian Eriksen tiltrækker sig opmærksomhed fra øvrige europæiske topklubber. Tidligere har spanske FC Barcelona været meldt lune på danskeren, men det er en helt anden klub, som nu melder sig på banen. 

Christian Eriksen

De forsvarende italienske mestre, Juventus, er nemlig ude efter den danske landsholdsstjerne og Tottenham-spiller Christian Eriksen. Angiveligt skulle Juventus være klar til at smide 60-70 millioner euro på bordet for at få danskerens underskrift ifølge det italienske medie Corriere dello Sport. Det er omtrent 600 mio. danske kroner.

Mediet rapporterer, at Juventus-boss, Beppe Marotta, og sportsdirektør Fabio Paratici har placeret Christian Eriksen helt oppe på toppen af klubbens ønskeliste, da Juventus leder efter en ny offensiv midtbanespiller. Tidligere har danskeren og været sat i forbindelse med de italienske mestre.

Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Derfor har italienerne angiveligt udset sig både Mesut Özil og Christian Eriksen som muligheder på transfermarkedet næste sommer. De to Premier League-spillere står højest på italienernes ønskeliste. Et skifte til sydligere himmelstrøg kan altså være på tale for én af de to stjerner.

Mens Özil lige nu kan hentes på en fri transfer til sommer, vil Eriksen stadig have to af sin kontrakt med Tottenham tilbage til sommer. I øjeblikket arbejdes der dog på en kontraktforlængelse fra London-klubbens side.

Eriksen har spillet i Tottenham siden 2013, hvor han skiftede fra Ajax efter fire og et halvt år i den hollandske storklub. Den 25-årige dansker er noteret for 207 kampe for den engelske klub, hvor han har scoret 49 mål og lavet 64 assists.

Juventus ligger nummer to i den italienske Serie A med et point op til Napoli på førstepladsen.

LÆS OGSÅ:

Anfield kalder: Liverpool henter dansk landsholdsstjerne!