Der er tonsvis af professionelle fodboldspillere og det er umuligt at have en kendskab til alle sammen. De bedste og dem, der leverer de vildeste resultater er ofte dem man husker og kan fortælle sine venner om. Men også folk, der rent fysiske skiller sig ud fra mængden er nemmere at huske. Det kan være et bestemt ritual på banen, en måde at sætte trøjen nede i bukserne eller en bestemt ting som man altid spiller med.

Af David Paris 

Eksempler på ovenstående er f.eks angriberen Djibril Cisse, der altid havde en eller anden vild frisure. Også Manchester United-spillere Eric Cantona skilte sig ud. Kan du tænke på den franske angriber uden at associere med kraven, der ikke var nede på trøjen? Nej vel. Det kan vi heller ikke, og det netop, hvad denne artikel kommer til at handle om.

Tilbehør til fodboldspillere har stort set altid været en del af sporten, om det er Petr Cech hjelm eller bandebåndet på David Beckham. Vi tager et kig på de vildeste tilbehør…

Alle billeder er fra det engelske medie Sportskeeda.com

Halsedisse

Nok den mest udbredte ting at spille med blandt fodboldspillere, om det er professionelle eller ikke. Halsedisser har siden dens opfindelse stort set været en del af enhver udendørs sportsgren og fodbolden er ingen undtagelse. Fra Samir Nasri til Gianluigi Buffon. Alle bruger den.

Nogen siger dog, at halsedisser ikke er for mænd og derfor har f.eks. Manchester United banlyst tørklædet. Det er dog også et problem i kampe, da man let kan komme til at hive fast i halsedisser, hvilket kan give anledning til skader og andre skavanker.

Kinesiotape

Kinesio tape er langsomt blevet en del af forskellige moderne sportsgrene. Det fungerer således, at hvis man har f.eks en forstrækning i ryggen som på billedet ovenfor, så lægger man tapen henover av-stedet og det skulle eftersigne lindre smerte og give støtte i bevægelserne.

Der er dog delte meninger om tapen, og flere eksperter har stillet spørgsmålstegn ved virkningen af tapen. Gør den overhovedet noget godt?  Tapen af opfundet i Japan for nogle år siden og er allerede nu en stor del af fodbolden, ligesom både tennis, badminton og håndbold og bruger den.

Brug piletasterne herunder, hvis I vil videre til næste side og læse om flere skøre tilbehør-ting.