Næse tape

1990’erne var en skør tid, i hvert fald, hvis man snakker om vilde tendenser på fodboldbanen. Fra joggingbukser på målmand til næsetape blandt angriberne. Den engelske angriber Robbie Fowler var en dem , der gjorde næsetapen berømt blandt professionelle fodboldspillere. Den tidligere Liverpool-spiller var nemlig en af de første til at spille med næstetape på grund af en brækket næse. Men da næsen-knoglen var helet havde han stadig tapen på og den blev desuden udviklet, så optagelsen af ilt gennem næsen angiveligt blev større.

En stor angriber som Thierry Henry gjorde også brug af teknikken…

Huller til tommelfingeren i trøjen

Fodboldspillere kan åbenbart godt lide at eksperimentere med udseendet af deres trøje og det er denne trend et godt eksempel på. For omkring ti år siden, var der nemlig flere spillere, herunder Dimitar Berbatov fra Manchester United, der gjorde brug en mærkelig trøje. Han havde nemlig klippet hul til tommelfingrene i svedtrøjen, således, at den ikke krøb op. Den blev altså og dækkede hele armen.

Som på billedet herover er svedtrøjen ofte samme farve som den egentlige spilletrøje og det giver altså et bedre look, når det hele er samme farve – og ikke kryber op.

Tandbeskyttere

Det kan godt være, at folk kalder Premier League den hårdeste og stærkeste liga i verden, men ligefrem at have tandbeskyttere på på en fodboldbanen er måske lige at overdrive lidt. Ikke desto mindre var det dog noget, som den brasilianske midtbanespiller Sandro havde på til hver kamp for Tottenham Hotspurs i Premier League.

Det samme spillede målmand Heurelho Gomes med for Tottenham og årsagerne er ukendte. Vi har dog aldrig hørt om en spiller, der slog tænderne så voldsomt på banen, at lægerne ikke kunne fikse det.

Den tårnhøje Stoke City-angriber Peter Crouch har også til tider brugt tandbeskyttere, mens Aly Cissokho måske i virkeligheden kunne have haft brug for den. Han bestod nemlig ikke lægetjekket i AC Milan på grund af ‘for dårlige tænder’.

Brug piletasterne herunder, hvis I vil videre til næste side og læse om flere skøre tilbehør-ting.