Håndklæder ved sidelinjen

Hårde og lange indkast blev et af varemærkerne for Premier League-mandskabet Stoke City under ledelse af den nuværende West Bromvich Albion-træner. Det var typisk midtbanespilleren Rory Delap, der tog sig af indkastene, men efter han lagde støvlerne på hylden overtog forsvarsspilleren Cameron og til dels Ryan Shottoon, noget af arbejdet.

På kolde og regnfulde aftenener i Premier League var bolden meget glat, så det var sværere for Delap at lave et langt indkast. Derfor fik holdet indført et system, der sørgede for, at når der var indkast på modstanderens sidste tredjedel, så smed bolddrengen lynhurtigt et håndklæde ind til Delap, der så kunne tørre bolden og dermed få den maksimale længde ud af kastet.

Hårbånd

Real Madrids berømte Galactico-æra gav os ikke kun fantastiske fodboldspillere, fodboldkampe og flotte mål. Zidane, Luis Figo, Ronaldo og David Bechkam var alle en del af hovedstadsklubben dengang. Men tiden gav os nemlig også noget for øjnene. Det var nemlig som om, at de bedste spillere i den tid udviklede en trang til at gå med hårband. David Bechkam tog det til sig, ligesom midtbanespilleren Guti og senere anfører Sergio Ramos.

Man kunne selvfølgelig kun bruge det, hvis man langt hår, men det havde de fleste af Madrid-spillerne faktisk dengang. Hårbandet var hvidt, næsten helt gennemsigtet og det er i dag blevet en legendarisk ting at have. Både Modric, Khedira og selv Mesut Özil har benyttet sig af de specielle bandebånd.

Joggingbukser

Hvilken måde er bedre at skille sig ud på end ved at være den eneste blandt alle spillere på bane, 22 af slagsen, der ikke har shorts og strømper på? Den ungarnske målmand Gabor Kiraly blev under EM for nogle år siden kendt for sin markante anderledes fortolkning af fodboldtøj. Målmanden, der i dag er over 40 år havde nemlig konsekvent i alle kampe joggingbukser på i stedet for shorts og lange strømper.

Årsagen er uvis, men måske har det været et forsøg på at genoplive moden fra starten af 1990’erne. Dengang var det nemlig forholdsvis almindeligt som målmand at have lange bukser på af en art. Vi ved det ikke, men han skiller sig i hvert fald ud, og er god til det.

Brug piletasterne herunder, hvis I vil videre til næste side og læse om flere skøre tilbehør-ting.