En af Liverpools mest uheldige køb var Mario Balotelli. Balotelli var en af de verdensstjerner, som skulle være med til at tage Liverpool til den absolutte top. Det var langt fra det, der skete – til ærgelse for rigtig mange Liverpool fans, men for så vidt også for Mario Balotelli.

GENOVA, ITALY - MARCH 07: Zlatan Ibrahimovic and Mario Balotelli of Inter Milan during the Serie A match between Genoa and Inter Milan at the Stadio Marassi on March 07, 2009 in Genova, Italy. (Photo by New Press/Getty Images)

(Photo by New Press/Getty Images)

I sommeren 2014 forlod Balotelli den italienske storklub AC Milan. Hans ansigt havde prydet alle fodboldmagasiner og sportsjournalister vil give deres ene hånd for et interview med den italienske stjerne. Balotelli’s arrogance, store karisma, fantastiske mål og finter på banen havde fanget fodboldverdenen, og for nogle var han en irriterende blærerøv, men for langt de fleste af os andre var han en af de fodboldhelte, der er med til at give fodbolden det magiske skær af det sublime – dejligt krydret med en personlig karisma af Zlatanske dimensioner.

Faldet! Fra stjerne til nobody

I sin tid hos AC Milan scorede Balotelli cirka 1 mål i hver anden kamp – faktisk lidt bedre end det med 26 mål i 43 kampe. Efter skiftet til Liverpool fik Balotelli debut den 30. august  i 3-0 sejren over Tottenham. Den 16. september scorede Balotelli sit første mål for Liverpool i UEFA Cup kampen mod Ludogorets Razgrad, men der skulle gå mange måneder før Balotelli scorede sit første mål i Premier League. Den 10. februar 2015 scorede Balotelli sit første og eneste mål for Liverpool i Premier League.

HULL, ENGLAND - APRIL 28: Mario Balotelli of Liverpool looks on during the Barclays Premier League match between Hull City and Liverpool at KC Stadium on April 28, 2015 in Hull, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

1 mål i 16 Premier League kampe for Liverpool – fans og sportsjournalisters forargelse og forundring var enorm over, hvordan en så stor Milan stjerne kunne falme til en ubetydelig plads på bænken. De eneste steder hvor Balotelli havde gjort sig bemærket var på de sociale medier, som da han postede et antisemitisk billede de sociale medier.

En af sommerens store debatemner i transfermarkedet var ikke hvilke klubber, der var interesserede i Balotelli, men hvordan Liverpool kunne slippe for at have Balotelli som belastning på lønningslisten. Så hård var tonen.

Det endte med at Balotelli blev hentet på lån af hans gamle klub AC Milan.

Genfødsel eller for evigt glemt

AC Milan er meget positive over Balotellis tilbagevenden. Adriano Galliani – AC Milans direktør – pointerer at: “Han [Balotelli] er radikalt forandret. Han har en ekstraordinær god holdning.” Og han fortsætter, at:

“Han er den første der ankommer til træning, og Balotelli er den sidste der forlader træningsfaciliteterne. (…) Det er sandsynligvis gået op for ham, at det er hans sidste chance, og jeg er sikker på at han ikke vil forspilde den chance. Hans tekniske evner er der aldrig blevet stillet spørgsmålstegn ved. Hvis han fortsætter denne tilgang til spillet og træningen, så vil han blive en succes.”

Den 25 årige angriber støtter op om dette mentalitetsskift. Til det italienske fodboldmagasin La Gazetto dello Sport udtaler Balotelli at:

“Jeg levede og spillede som en dreng. Nu vil jeg leve og spille som en mand. Jeg ved der er mange der ikke tror mig, men det er min pligt at forsøge og det skal til for at jeg igen bliver en succes!”

Lykkes det for Balotelli igen at stige til stjernerne eller er Balotelli en saga blot. Giv meget gerne dit besyv med på Facebook.

Læs også: Manchester United mobbet efter nederlag

Kilder:
http://www.soccerladuma.co.za
http://www.gazzetta.it/