Det er nok Messi, Suarez og Neymar, der løber med det meste af hæderen og opmærksomheden, når hovedårsagerne for Barcelonas mesterskab skal bestemmes. Men faktisk kan målmanden Claudio Bravo godt tillade sig at tilskrive sig noget af hæderen, da han har stået eminent godt i La Liga. Efter Barcelona er blevet mestre er der dukket en ny statistik op, der viser, hvor vild Barcelona-målmanden egentlig er.

Læs også: Journalist forudsagde Sanchez-handel: Nu afslører han ny Arsenal-spiller

Rekorderne taler sit tydelige sprog  

Den chilenske målmand blev hentet til Barcelona sidste sommer efter et fantastisk VM, hvor Chile var millimeter fra at slå mægtige Brasilien ud i kvartfinalen. Samtidig hentede den catalanske storklub Ter Stegen i Gladbach. Derfor var der lagt op til en heftig duel mellem de to målmand og resultatet blev Bravo som førstemålmand i La Liga-kampene og Ter Stegen som førstemålmand, når der skulle spilles europæisk fodbold.

Med 32-årige Bravos imponerende præstationer og vilde rekorder, er det yderst spændende, om de to målmænd igen deler kampene næste sæson. Rekorderne nedenfor taler i hvert fald sit tydelige sprog.

Læs også: 6 af FIFA’s topmænd anholdt i Zurich i nat!

1) Der er blot gået 19 mål ind på Bravo i 37 kampe. Det er det laveste antal i La Liga i 20 år.

2) I starten af sæsonen spillede Bravo 754 minutter uden scoringer imod. Det er det længste nogensinde i La Liga.

3) Han blev den første Barca-keeper til at holde 23 clean sheets på en sæson.

4) Der er gået 0,51 mål ind på Bravo per kamp. Det er det tredjelaveste nogensinde i La Liga.