33-årige Petr Cech bliver lige nu betragtet som en af verdens bedste målmand, men han indrømmer nu, at hans karriere og liv, havde set helt anderledes ud, hvis det ikke havde været for et brækket ben i ungdomsårene.

Arsenals nyerhvervede målmand fra de engelske mestre Chelsea, fortæller at han aldrig nogensinde havde i tankerne at blive målmand, hvis ikke han som dreng, i en alder af 10, havde brækket benet. Han var nemlig fløjspiller.

Cech, som skiftede denne sommer til Premier Leagues nummer tre, for omkring 115 millioner kroner, betragtes af mange, stadig som en del af målmandseliten i moderne fodbold, efter at havde vundet fire Premier League-titler, fire FA Cup-trofæer og en Champions League-triumf.

Læs også: Top 5: Mest sindssyge fangrupper

Startede som Ishockey-målmand

“Jeg har tænkte aldrig at blive en målmand,” fortalte Cech til Arsenal Magazine. Jeg var  ishockeymålmand, og da jeg begyndte at spille fodbold, var jeg midtbanespiller eller venstre wing.

Desuden fortæller han, at når der var fodbold for sjov, så tog han plads i målet, fordi han ville se, hvad forskellen var fra et lille ishockeymål til et stort fodboldmål. Tilfældigvis så træneren ham stå på mål nogle gange og var meget imponeret. Og så en dag dukkede den egentlige målmand ikke op til kamp og så blev Cech naturligvis smidt i kassen. Cech fortæller, at træneren var meget imponeret og sagde, at han skulle overveje at blive permanent målmand. Men dette ville lille Cech ikke 100% lytte til.

Læs også: Vanvittige mål: De bedste frisparksmål i historien

“For omkring et år efter episoden, spillede jeg ude på banen eller i mål, afhængigt af modstanderne. da jeg var omkring 10 år, brækkede jeg mit ben meget slemt og genoptræningen tog lang tid. Jeg kunne ikke løbe, og jeg havde smerter i lang tid.”

At stå på mål betyder, at du kan sidde, ligge og gribe bolde, og du kan stadig træne og arbejde med holdet. Dette har gjort den største forskel i mit liv, fordi det øjeblik definerede, at jeg skulle være målmand.