Roberto Firmino har forbedret sit spil og sin målnæse. Det er i hvert fald holdningen hos Chelsea-legenden og den nuværende TV-ekspert på engelsk tv, Frank Lampard.

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Brasilianske Firmino skiftede i 2015 til Liverpool, og i sin første tid hos Liverpool kæmpede han med at få tingene til at fungere. Han havde især problemer med hurtigheden hos spillerne i Premier League.

Men under Jürgen Klopp har han været i forrygende form i angrebet, hvor han udgør en ud af tre spillere. De andre to er som regel Mohamed Salah og Sadio Mané.

Under Jürgen Klopp spiller han som en såkaldt falsk nier. I denne sæson har han bidraget til, at The Reds har kunnet score 61 mål i Premier League.

Firmino er en stor årsag til dette, og med sit 12. sæsonmål mod Southampton i Liverpools 2-0-sejr, er brasilianeren inde i noget af en formkurve, der i den grad er opadgående.

Læs også: Fabregas: Vores sæson har overhovedet ikke været dårlig – hvad mener han med det?

Han kom også på måltavlen, da Liverpool rejste en tur til den portugisiske havneby, Porto, hvor man kom hjem med en solid udesejr på 5-0. Der venter dermed en forholdsvis let opgave på Anfield i returopgøret.

Hans totale målantal i denne sæson for Liverpool er i øjeblikket på 21. Lampard mener, at den tidligere Hoffenheim-brasilianer fortjener stor ros for sine præstationer.

– Den eneste ting, man kunne have sat spørgsmålstegn ved, var hans målsnit. Men disse tal er også fantastiske.

– Han arbejder ikke bare hårdt, men nu scorer han altså også mål, fortæller Lampard til BT Sport.

Læs også: Troværdig kilde: Liverpool slås med Manchester United om Real-stjerne

Den 26-årige Firmino er en af mange, som er blevet udtaget til Brasiliens trup til VM i Rusland denne sommer.

Brasiliens landstræner, Tite, har noget kontroversielt valgt at udtage 15 ud af 23 spillere fire måneder før slutrunden begynder.

Firmino har i alt spillet 18 lanskampe for Selecao med fem mål til følge.

I næste runde af Premier League skal Liverpool hjemme på Anfield forsøge at sikre sig tre point mod en af bundholdene i ligaen, West Ham. Det sker lørdag eftermiddag.

Læs også: Mourinho utilfreds: Risikerer at miste stjernespiller til PSG for ingen penge