Chelsea vandt Premier League i denne sæson. Dette gjorde de ved hjælp af en solid defensiv og folk oppe foran, der havde kreativitet og evnen til at score mål. Nu fortæller manager Jose Mourinho, at han vil tre nye spillere ind til den kommende sæson, men det bliver ikke spillere, der går direkte ind i startopstillingen.

“En angriber, fordi vi mistede vores legende (Didier Drogba, red.), en forsvarer og en midtbanespiller for at øge konkurrenceevnen i truppen, for at give nyt blod, for at få nogle nye ambitioner og for at sætte nogle af spillerne under pres, fordi de ved, at de har nogen lige bag dem til at tage deres plads,” sagde Mourinho til BT Sports.

Læs også: Dette er verdens mest værdifulde spiller – se komplet top 20

“Det vil være svært at finde spillere, der vil kunne gå direkte ind på holdet. Det er ikke nemt at finde en bedre angriber end Diego, en bedre målmand end Courtois eller en bedre midtbanespiller end Matic eller Fabregas. Det er ikke let at gøre det, vi gjorde sidste sæson, hvor vi købte to-tre spillere, der gik direkte ind i startopstillingen,” fortæller Mourinho til The Sunday Times.

Det bliver altså en angriber, en midtbanespiller og en forsvarsspiller, som portugiseren vil hente til London-klubben. Særligt angriberpladsen er interessant. For inden sæsonen begyndte, hentede Jose Mourinho Chelsea-legenden Didier Drogba tilbage. Han kvitterede med fire scoringer, hvoraf tre af dem var særdeles vigtige og betød point på kontoen. Nu har klubben meddelt af den 36-årige ivorianer forlader klubben og derfor står de med en ledig plads. I truppen har Chelsea i forvejen Loic Remy og topscoren Diego Costa, men ifølge Mourinho skal en klub af Chelseas kaliber som minimum besidse tre verdensklasse angribere. Men hvem bliver så denne tredjeangriber? Vi har tidligere skrevet om, at Christian Benteke kunne blive Drogbas afløser. Læs det her: Angriber om Chelsea og Liverpool-interesse: Fast spilletid er en nødvendighed.

Ungt talent – har Bamford det, der skal til?

I stedet for at gå ud og investere i en ny angriber for flere hundrede millioner kroner, så kunne tredjeangriberen hedde Patrick Bamford. Den 21-årige englænder spiller allerede i Chelsea, men var i denne sæson udlejet til Middelsbrough iden næstbedste række, hvor han scorede 34 mål i 40 kampe. Angriberen har endnu sit Chelsea-debut til gode.

Hvad siger I? Skal Chelsea hente en angriber ude fra eller kan Bamford udfylde rollen som tredjeangriber ligesom Drogba gjorde?