Liverpool bliver nødt til at glemme alt om deres kommende Champions League-kamp, når de lørdag middag gæster Goodison Park, hvor lokalrivalerne fra Everton venter.

Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Jürgen Klopp har talt med de engelske medier på et pressemøde før kampen fredag eftermiddag, og her han forsynet pressen med nyheder om holdet og skades-opdateringer forud for kampen.

Den tyske manager blev forståeligt nok udspurgt med hensyn til helbredet hos den egyptiske stjerne, Mohamed Salah. Angriberen haltede ud i forbindelse med kampen mod Manchester City i Champions League onsdag aften.

LÆS OGSÅ: Avis: Liverpool vil skille sig af med seks spillere – se hvem her

Salah blev udskiftet tidligt i anden halvleg, da han fik en forstrækning i forbindelse med Liverpools enestående 3-0-sejr i det første opgør i Champions League-kvartfinalen mod Manchester City.

Den egyptiske landsholdsspiller blev fotograferet på Spire Hospital i London om torsdagen, hvor han undergik en scanning, der ikke viste tegn på nogen større skade.

Klopp har bekræftet, at de i Liverpool-lejren gør alt, hvad de kan for at få Salah klar til kampen mod Everton, men udtaler også, at han ikke vil tage nogen risiko med sine spilleres helbred.

LÆS OGSÅ: Efter optøjer: Jürgen Klopp langer ud efter flere af Liverpools fans

Dette sagde den tyske træner til LiverpoolFC.com.

– Jeg tror ikke, det giver nogen mening at tale om, hvad vi gør, mens spillerne restituerer sig efter en skade. Men selvfølgelig kan I nok godt forestille jer, at vi har gjort alt, hvad der står i vores magt, for at få Salah klar.

– Der er stadig 24, eller 23, timer til kampstart. Så lad os nu se, hvad der sker. Jeg kan ikke gøre Mo tilgængelig, bare fordi det er et derby. Jeg ville ikke presse nogen spillere til at gennemføre. Det tror jeg heller ikke, vores fans vil have.

– Hvis han er tvivlsom, kommer han ikke i aktion. Sådan er det med alle vores spillere. Hvis de ikke er 100 procent, kommer de ikke i kamp for os.

– Hvis du er kampklar og tilgængelig, kommer du i aktion. Ellers ikke.

LÆS OGSÅ: CHOK: Real Madrid dropper Salah og Kane – dette er grunden

Med en stor kamp i vente i næste uge mod City i returopgøret, giver det heller ikke den store mening for Liverpool at benytte Mohamed Salah mod Everton i denne weekend.

Hele seks spillere forventes ude i kampen mod Everton

Emre Can forventes også at misse kampen på Goodison Park, da han er ude med en rygskade. Den tyske midtbanespiller er i et kapløb med tiden med hensyn til at blive klar frem mod returopgøret i næste uge.

Adam Lallana er også ude i mindst to uger endnu, mens Joël Matip slet ikke kommer i aktion mere i denne sæson, efter han pådrog sig en alvorlig skade i sidste weekend.

Joe Gomez og Ragnar Klavan er ligeledes kommet en tur på lazarettet. Det betyder altså, at Liverpool må undvære hele seks førsteholdsspiller i kampen mod Everton, såfremt Salah ikke er med.

LÆS OGSÅ: Vanvid: Manchester United klar med 1.480.000.000 kroner for Liverpools største stjerne