Det blev til videre avancement i Europa League for både Lyngby Boldklub og FC Midtjylland. De to danske klubber spillede torsdag aften Europa League-kvalifikation, og er nu sikret en plads videre i 2. runde.

NYON, SWITZERLAND – JULY 18: The UEFA logo is seen on the UEFA Champions League trophy as it is prepared for the UEFA 2014/15 Champions League third qualifying rounds draw at the UEFA headquarters, The House of European Football, on July 18, 2014 in Nyon, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham/Getty Images for UEFA)

Det lykkedes Lyngby at hente en sikker 3-0 sejr hjem fra Bangor i Wales, mens FC Midtjylland hentede en udesejr hos irske Derry City på 4-1.

I Wales var det især en flot første halvleg af Lyngby, der sikrede dem videre. To mål af Kristoffer Larsen sendte De Kongeblå så godt som videre i Europa League-kvalen. Nordsjællændernes øvrige mål blev scoret af Jeppe Kjær til 2-0, der endnu engang ikke svigtede Lyngby.

Med 3-0 kunne De Kongeblå selvtilfredse gå til pause, velvidende, at de med al sandsynlighed allerede havde avanceret sig til næste runde, og der skete heller ikke forfærdelig meget mere i den kamp.

Anderledes dramatisk stod det til hos FC Midtjylland, der kunne gå til pause med en føring på 2-1. Midtjyderne havde blandt andet valgt at placere Paul Onuachu i deres fly til Irland, og det skulle vise sig at blive en god idé. Nigerianeren nettede nemlig to gange i 1. halvleg, mens Aaron McEneff kunne reducere til 1-2 i det 41. minut.

I 2. halvleg havde Derry ikke det store at stille op, og efter 14 minutters spil af anden halvleg kunne norske Gustav Wikheim bringe gæsterne foran med 3-1, inden Onuachu lukkede ballet ti minutter senere.

Dermed er begge danske hold komfortabelt videre. Lyngby skal i næste runde et smut til Slovakiet, hvor de møder Slovan Bratislava, mens Midtjylland skal forsøge at bekæmpe ungarsk modstand mod storklubben Ferencvaros.