Barcelona regnes som en af de absolut bedste klubber i verden. De har været med til fremme i topfodbold i Europa i flere årtier og mange verdensklasse-spillere har været på lønningslisten i den catalanske storklub. Og det gør faktisk noget helt specielt ved en. En periode i Barcelona gør dig til den komplette som fodboldspiller. Også selvom det ikke var en succesfuld periode. Faktisk burde alle professionelle fodboldspillere, lige have været et smut i Barca, som klubben også kaldes – for bedre at kunne gebærde sig andre klubber. Det skriver det engelske medie Goal.com.

Et eksempel på ovenstående påstand er den tidligere Barcelona-spiller og nuværende Borussia Dortmund-spiller, Paco Alcacer. De sidste to sæsoner har han tilbragt i rød-og-blå-stribede trøje. Uden succes. 14 kampe fra start siden skiftet fra Valencia i 2016. Degraderet til reserve-spiller har været den spanske offensivspillers rolle. Men det har ikke været spildt. Det er Alcacer overbevist om.

Kæmpe skandale: Barcelona-spiller står til 12 års fængsel

Den komplette spiller

I dag nyder han tilværelsen i toppen af Bundesligaen for Borussia Dortmund. Som udlejet fra Barcelona. Her han scoret otte mål i fem kampe. Og det forventes, at han gør aftalen på Signal Iduna Park permanent fra næste sommer af.

Alcacer siger: “Nogle ville måske mene, at jeg har spildt de sidste to år. Men det mener jeg ikke. Jeg har ikke tabt to år af mit fodboldliv. I forhold til antal spilminutter er det klart, at det ikke har været godt for min udvikling. Men jeg har udviklet og forbedret mig. Både som person og fodboldspiller.”

Og det er det Barcelona, ifølge mange kan. Man får muligheden for at blive den komplette fodboldspiller i Barcelona. Man lærer modgang, holdånd og samarbejde. På en anden måde end i mange andre klubber. Fordi det er en stor familie. Men samtidig fordi der er konkurrence om pladserne. Det er en underlig balancegang. To år i modgang for Alcacers vedkommende har gjort ham robust. Han ved hvordan han skal reagere og komme ovenpå, når lokummet brænder. Det er der ikke mange der kan. Og det er det, Barcelona kan. Give dig muligheden for at blive den komplette spiller.