Mohamed Salahs ekstraordinære debutsæson med Liverpool fortsatte tirsdag aften, da han scorede to mål i 5-2-sejren over Roma i Champions League.

Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Salah, som blev kåret til årets spiller i England i søndags, har nettet utrolige 43 gange for Liverpool i denne sæson. Egypteren skiftede til Anfield fra Roma for 35 millioner pund i sommer.

Liverpool kunne måske allerede have tilknyttet Salah endnu tidligere, hvis det ikke var for Chelsea og den daværende træner, José Mourinho. Allerede dengang indeholdt Chelseas trup spillere som Kevin de Bruyne, Oscar, Willian, Eden Hazard og Andre Schürrle.

Salah var bare 21 år gammel, da han skiftede fra Basel til Chelsea for 11 millioner pund. Oprindeligt skulle han have været hos London-klubben i to og et halvt år, men tilbragte 18 måneder udlånt hos Fiorentina og Roma. Sidstnævnte skiftede han så permanent til for 12 millioner pund i 2016.

De Bruyne forlod Chelsea på et lejeophold den samme måned, som Salah skiftede til Stamford Bridge, og begge anses som de bedste spillere i denne sæson. Salah formåede kun at optræde 19 gange under Mourinho. De Bruyne påstår, han kun talte med portugiseren to gange, før han blev lejet ud til Wolfsburg.

LÆS OGSÅ: Kæmpe transfer på vej: Liverpool liner bud op på Champions League-stjerne

Salah er noget mere diplomatisk i sin omtale af José Mourinho. United-manageren blev set tale med Liverpool-spilleren i tunnelen, før de to holds opgør i oktober måned.

Mourinho til Salah: Tillykke!

“Tillykke”, lykønskede Mourinho Salah, idet egypteren netop havde sikret sig kvalifikation til VM med sit land, Egypten. Liverpool-manager, Jürgen Klopp, var i denne uge ude med en udtalelse, der hævdede, at Salahs manglende spilletid hos Chelseas skyldes styrken hos Mourinhos angreb.

“Han var stadig ung, da han ankom til Chelsea. Og Chelsea havde en trup, som var utrolig, s det var rigtig svært for ham”, fortalte Klopp til Channel 4.

“Kevin de Bruyne fik heller ikke spilletid i den trup, og det siger meget.”

“Jeg tror, vi alle er enige om, at José Mourinho er en fantastisk træner, men nogle gange er tingene bare sådan. Så hvis det ikke virker, prøv igen, og så kan du stadig lykkes med noget, og det var præcis det, der skete med Mohamed.”, fortæller Klopp.

LÆS OGSÅ: Roma-stjerne ignoreres: Salah har skiftet nummer seks gange siden sommer

Salah fortalte følgende til FourFourTwo tidligere i denne sæson:

“Vi talte sammen (Salah og Mourinho, red.), da jeg kom tilbage fra lejeopholdet hos Fiorentina. Vi talte også sammen efter kampen mod Manchester United i denne sæson, og vi har et godt forhold.”

LÆS OGSÅ: UEFAs præsident: Disse spillere kommer til at tage over efter Ronaldo og Messi