UEFAs præsident, Aleksander Ceferin, har forsvaret Gianluigi Buffons opførsel, efter dennes udvisning mod Real Madrid i Champions League. Desuden udpeger han også de spillere, han mener, kommer til at følge i Cristiano Ronaldo og Lionel Messis fodspor.

af: Emil Plovgaard

Messi vs Ronaldo Ballon d’Or (Photo by Stuart Franklin – FIFA/FIFA via Getty Images)

Den 40-årige målmand reagerede voldsomt, idet Michael Oliver tildelte den spanske hovedstadsklub et straffespark af en tvivlsom karakter. Endnu værre var det dog, at dette blev tildelt i den engelske dommers tillægstid. De to ting kombineret sammen og et miks af kampens vigtighed, kunne Gianluigi Buffon ikke klare.

Cristiano Ronaldo omsatte i øvrigt sparket fra ellevemeter-pletten, og det gjorde i sidste ende hele forskellen på de to mandskaber.

LÆS OGSÅ: Top 11: Spillere med kontraktudløb til sommer

Buffon var kritisk over Michael Olivers præstation efter kampen. Ceferin, som har været præsident for UEFA siden 2016, understregede dog, at den legendariske målmand reagerede som han gjorde på grund af, at det var hans sidste kamp i europæisk regi.

– Det han (Buffon, red.) gjorde, var for meget. Men jeg forstår det fuldt ud, for det var hans sidste chance for at vinde Champions League, fortalte Ceferin til den spanske sportsavis, Marca.

– Han er et menneske ligesom alle os andre, og hans opførsel er forståeligt. Når jeg spiller fodbold med mine venner og taber i det sidste minut… Sidste lørdag i en velgørenhedskamp sloges tidligere fodboldspillere med dommeren.

LÆS OGSÅ: Journalist: Der er én spiller på Liverpools hold, som Roma frygter mere end Salah

Spurgt omkring, om vi mon nogen sinde kommer til at se spillere med samme klasse som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, svarede præsidenten følgende.

– Jeg ved ikke, om disse spillere er de bedste, der nogen sinde har været i Champions League, men lige nu er de de største i fodboldverdenen. De er fantastisk dygtige.

– Andre kommer dog til at tone frem. Der vil blive nye Ronaldoer og Messier. Der er mange gode unge spillere såsom Salah, Neymar og Dybala.

LÆS OGSÅ: Liverpool-legende: AS Roma er en snæver favorit