Det danske fodboldlandshold er nu nummer 12 på FIFA’s senest opdaterede verdensrangliste. Tyskland beholder sin plads som verdens nummer 1, foran hold som blandt andre, Brasilien.

Med uafgjort og sejr over Irland i VM-playoffkampenene avancerer Danmark syv placering på FIFAs verdensrangliste.

Dermed er fodboldlandsholdet pr. 23. november nummer 12, hvilket er den højeste placering for Danmark i fem år og langt væk fra den historisk dårligste placering som nummer 51. En placering vi lå på i april måned.

Et spring på 39 pladser siden april i år

I forhold til april måned er der altså tale om et spring på hele 39 placeringer – og det skyldes ikke mindst, at landsholdet ikke har tabt en kamp i syv måneder.

Omkring Danmark ligger sydamerikanske hold som Peru og Colombia. De to hold skal, ligesom Danmark, med til VM i Rusland næste sommer.

Zidanes ønskeseddel er klar: Fem stjerner rygtes mod Santiago Bernabeu

En anden placering, som er imponerende på verdensranglisten, er Schweiz. De ligger nummer 8 på listen.

Danmark har også tidligere været i toppen af verdensranglisten. Tilbage i maj 1997 lå landsholdet nummer tre, hvilket er den bedste placering, Danmark har haft, siden FIFA indførte ranglisten.

Året efter, i 1998, leverede man imponerende præstationer ved VM i Frankrig. Her blev det til en plads i kvartfinalen, hvor det blev til et snævert nederlag mod Brasilien, der gik hele vejen til finalen, hvor de dog blev slået af værtsnation, Frankrig.

Her er prisen: Så meget koster det at se Danmark vinde VM i 2018

Danmark ligger på listen over landshold som Italien, England og Holland. Italien og Holland kommer ikke med til VM.

Hvem Danmark skal møde i sin VM-gruppe offentliggøres den 1. december. Danmark er blevet placeret i det tredje seedningslag.

Her kan du se de 20 øverste hold på FIFAs verdensrangliste pr. 23. november:

1. Tyskland, 2. Brasilien, 3. Portugal, 4. Argentina, 5. Belgien, 6. Spanien, 7. Polen, 8. Schweiz, 9. Frankrig, 10. Chile, 11. Peru, 12. Danmark, 13. Colombia, 14. Italien, 15. England, 16. Mexico, 17. Kroatien, 18. Sverige, 19. Wales, 20. Holland.

Napoli-præsident: Derfor er han på niveau med Messi og Ronaldo