Januar 2018 ser ud til at være et af de travleste transfervinduer ”the Reds” har haft i nyere tid, siden et bestemt vindue tilbage i 2010/11-sæsonen.

Sadio Mané spiller så absolut en nøglerolle i forhold til, om Liverpool får en succesfuld sæson eller ej. Foto: Jan Kruger/Getty Images

Dengang forlod Fernando Torres klubben i sit berømte skifte til Chelsea – et skifte, som aldrig blev den helt store succes – mens Luis Suárez og Andy Carroll ankom med forventningen om, at de skulle danne rammer om klubbens nye offensiv.

Et lille tilbagekig på deres tid i klubben, og man kan hurtigt blive enig med sig selv om, at det kun var den ene angriber, der fungerede.

Dette transfervindue er faktisk meget lig det, vi oplevede i 2011. En stor spiller ankommet til klubben – dog ikke en angriber – hollandske Virgil van Dijk, mens en stor spiller også har forladt Anfield, Philippe Coutinho.

Læs også: 1.250.000.000 + Bale: Her er Real Madrids sindssyge bud på Premier League-stjerne

Liverpool er dog noget bedre rustet efter Coutinhos afgang, end de var efter Torres’ ditto. The Reds skal dog bevise sig overfor stærke modstandere i de kommende kampe, hvor blandt andet Manchester City venter dem. Det skal vise sig, om Liverpool ender i top-4 eller ej.

Det ventes dog, at klubben vil forstærke sig yderligere, idet der florerer rygter om, at Naby Keita kan ankomme til Merseyside-mandskabet tidligere end ventet. Læs hvorfor her.

En vigtig spiller for, om Liverpool kan få succes eller ej, er Sadio Mané, der – hvis han kan præstere på samme niveau som sidste sæson – kan blive en vigtig faktor.

Kantspilleren var utvivlsomt en af de bedste spiller i sidste sæson, men i denne sæson har skader og en stærk spillende Mohamed Salah gjort livet lidt mere besværligt for senegaleseren.

Målene og oplæggene har han dog ikke glemt, hvordan man laver. De er bare ikke blevet leveret i samme store antal som sidste sæson.

Læs også: Kig væk, Liverpool! Salah har mundtlig aftale med denne spanske storklub

I resten af sæsonen har Liverpool en top-4 placering i Premier League, FA Cuppen samt Champions League at bekymre sig om. Med Van Dijks ankomst burde defensiven være på plads.

Opmærksomheden vil i stedet rette sig mod offensiven, der er kommet under pres efter Coutinhos afgang.

Med Salah og Roberto Firmino i truppen, burde den dog også være sikret sådan nogenlunde. Oxlade-Chamberlain og den nu kampklare Adam Lallana er også spillere, der kan bidrage med kvaliteter i front.

Det er dog Sadio Mané, der får betydning for, om Liverpool får en succesfuld sæson eller ej. Hvis han kan genfinde formen fra sidste sæson, ser det godt ud for klubben.

Læs også: 150.000.000: Atletico Madrid byder på tidligere Superliga-stjerne