Lige nu afvikles Copa America i Chile. Mange kalder turneringen for Sydamerikas EM. Dette med god grund, for de bedste sydamerikanske hold deltager netop i turneringen. Turneringen afholdes normalt hver andet år, men flere gang har der været afgivet fra denne regelmæssighed. I år spilles den i Chile, hvor sidste års vinder, Uruguay skal prøve at forsvare titlen. Derudover må Argentina og Brasilien være de største favoritter. Chile kan ifølge theguardian.com betegnes som en underdog. Og netop Chile råder faktisk over nogle udemærkede spillere. Her kan nævnes Arsenal-stjernen Sanchez og Juventus-styrmanden Arturo Vidal. Nu har turneringens nuværende topscorer, efter to kampe i gruppespillet, Vidal, fået en uheldig hovedrolle.

Læs også: Kroatisk angrebsstjerne i Madrid afviser Manchester United og tager til Italien

Vidal kørte fuld

Tirsdag nat, blev den 28-årige spiller arresteret efter at have kørt galt i sin Ferrari, påvirket af alkohol. Chiles landstræner Jorge Sampaoli afviser, at ekskludere Vidal for truppen. Lige nu mangler landsholdet at spille en gruppekamp, og her kan de altså nøjes med uafgjort for at gå videre til knockout-runderne.

Arturos ulykke bekymrer os alle ,” sagde Sampaoli. ” Det første, vi tænkte på var hans helbred og hans familie . Vi vil se, hvordan han er. Han er en meget værdifuld spiller, der har lavet en fejl , men ikke den slags fejl, der betyder udelukkelse. Ulykken skete i hans fritid. Jeg tror ikke det er så alvorligt , som nogle har forsøgt at få det til at fremstå.”

Mens sagen blive behandlet, skal Vidal, en gang om måneden, vise sig på den chilenske ambassade i Milano, de næste fire måneder.

Læs også: Barcelona stjerne får karantæne!

“Du vil fucke hele Chile op”

Konsekvensen af styret blev mindre, overfladiske skræmmer for chileneren. Derudover mister han også kørekortet. Efter han tirsdag nat blev anholdt, sagde han eftersigende følgende til betjenten, der lagde ham i håndjern: “Du kan give mig håndjern på, men du vil kun ‘fucke’ hele Chile op. “

Hvad Vidal det chilennske anførerbind mener med denne udtalelse kan vi kun gætte os til. En grov oversættelse kunne måske lyde sådan her: Hvis du anholder mig, vil vi tabe Copa America.

Er det okay ikke at udelukke Vidal for resten af turneringen og hvad tror du han mener med udtalelsen?