Af Anders Lang Jensen

Holdet på Anfield har spillet sig i en sensationel Champions League-finale, hvor spanske Real Madrid venter i slutningen af måneden. Liverpools aggressive gennempres forventes at volde spanierne problemer, men måske får englænderne noget sværere ved at slå Madrid end troet.

Mens Liverpool er ved at forberede sig på deres største kamp i et årti, falder Ramadanen måske ikke helt heldigt. Liverpools Salah, Mané og Can er nemlig alle praktiserende muslimer og vil, ifølge Daily Mail, faste i samme periode, som Champions League-finalen spilles.

Sidstnævnte, Emre Can, er skadet resten af sæsonen, men Sadio Mané og Mohamed Salah udgør 2/3 af Liverpools giftige fronttrio.

Drømmeskifte: Engelsk traditionsklub henter danske Pione Sisto

Ramadanen begynder den 15. maj og slutter en måned senere. Finalen i Kiev finder sted den 26. maj, så hvis mediernes meldinger hold stik, vil de tre Liverpool-spillere hverken kunne drikke eller spise før solnedgang, selvom de skal spille en Champions League-finale mod Real Madrid.

Der skulle dog være undtagelser, der gør, at Liverpool-spillerne kan få lov at spise eller drikke op til finalen. Man må nemlig gerne misse en faste-dag, hvis man gør op for det inden næste Ramadan-periode, men om Salah, Mané og Can har tænkt sig at gøre brug af den mulighed, afhænger af deres forhold til religionen.

Både Salah og Mané har tidligere udtalt, at religion spiller en vigtig rolle i deres liv, og at de overholder Ramadanen trods et liv som professionel fodboldspiller. Det kan altså være et par halvtomme maver, der skal krydse klinger med Real Madrid i Kiev den 26. maj.

Buddet accepteret: Gareth Bale skifter til Premier League-storklub!