Lazios fans påklistrede egen hjemmebane med klistermærker med et motiv af holocaustofferet Anne Frank i ærkerivalerne fra AS Romas trøje.

(Photo by Marco Rosi/Getty Images)

200 Lazio-fans vil hvert år blive sendt til koncentrationslejren Auschwitz i Polen for at få en forståelse af, hvad jøder blev udsat for under Anden Verdenskrig.

Det fortæller præsidenten i hovedstadsklubben, Claudio Lotito, efter at han tirsdag besøgte en synagoge i Rom.

Læs også: Bekræftet: Her er Evertons nye manager

Præsident Lotitos anledning til at besøge synagogen i Rom er, at der i weekenden blev fundet klistermærker med motiver af Anne Frank i rivalen AS Romas trøje.

– De fleste af vores fans står bag klubben i kampen mod antisemitisme. Fra ledelsens side ønsker vi at slå fast, at ingen må misbruge Lazio på denne måde, siger klubpræsidenten.

Klistermærkerne med Anne Frank i en AS Roma-trøje blev fundet af personalet på Det Olympiske Stadion i Rom efter Lazios 3-0-sejr over Cagliari i søndags.

Læs også: Arbejdsløs Nadim i resten af 2017: Det skal hun bruge tiden på

Landets premierminister, Paolo Gentiloni, har også været ude at kommentere episoden, som han fordømmer og kalder uacceptabel.

Det er den dedikerede fangruppe, Irriducibili, der efter sigende skulle være bag episoden. Fansene vil dog ikke besøge den berømte koncentrationslejr, og er overrasket over, hvor ilde medierne tager sagen op.

Læs også: EfB-målmand i søgelyset hos spansk storklub: Derfor er de interesserede

– Vi er overrasket over, hvordan medierne har taget sagen op. Der har været andre episoder i fankulturen, som fortjener meget mere fokus i aviser og på tv. Vi tager ikke afstand fra vores handlinger, lyder det fra fangruppen.

Lazio og AS Roma deler hjemmebane. De spiller begge på det olympiske stadion i Rom. Alle klistermærker forventes at være fjernet, inden Roma på onsdag møder Crotone på hjemmebane.

Læs også: Agent afslører: Målmand har skrevet under med Superliga-klub