Wonderkid med plads til forbedringer

Sarr er vokset op i hårde kvartere af den franske by Nice og med mere eller mindre fraværende forældre har fodboldspilleren gjort skolen færdig – og nu er det så fodbold han satser. Siden debutten for snart to år siden har han ikke etableret sig som en fast del af Nice-mandskabet. I lange perioder har han leveret godt og været blandt de startende 11 spillere.

Men der har så sandelig også være flere kampe i træk, hvor det psykiske aspekt af fodboldspillet har haft sit tag i den unge forsvarsspiller. Fejl og dårlige præstationer har ført til flere ting fra samme kategorier – en ond cirkel, der i perioder har fået Sarr placeret på bænken.

Hovedpersonen selv siger om sådanne situationer, at man lærer og kommer ud på den anden side meget stærkere.

“Jeg kan huske en bog af forfatteren Guy de Maupassant, der handler om en ung, fattig dreng, der kæmper sig op ad den sociale rangstige, fordi han er parat til at ofre sig selv. Han er parat til arbejde hårdt – det kan jeg se i mig selv. Den historie passer på mig.”

Sarr store styrke er hans forståelse for spillet og hans måde til at læse modstanderens næste træk. Denne unikke evne gør ham i stand til at bryde enorm mange bolde fra modstanderens midtbanespiller til angriberne. Ydermere kan han forudsige, hvad modstanderen vil gøre og derfor har han en enorm fordel i opbygningspillet, når Nice har bolden. Han laver altid mere end 20 afleveringer frem i banen end det er normalt for en midtstopper i Ligue 1. Han ligger cirka 10 procent over gennemsnittet i afleveringspræcision.

Af svagheder kan man snakke om hans psyke; hans evne til at tackle modgang i øjeblikket og ikke lade sig påvirke negativ på banen. Hans relative lave størrelse, på kun 182 cm, er ikke det bedste udgangspunkt for en af verdens bedste midterforsvarer, men hvis han kan kompensere for det i bredden, så burde det ikke kunne blive noget problem.