FC København har ikke haft en tilfredstillende sæson. Man vandt godt nok pokalturneringen, men for en stor klub som FCK, så er det ikke nok. Ambitionerne er at vinde det danske mesterskab og samtidig spille med i Europa. Det blev dog kun til en anden plads i dette års Superliga og holdet skal nu forstærkes, så det er klar til at tage kampen op mod FC Midtjylland i næste sæson.

FCK har allerede vist, at de er i stand til at hente store navne til klubben. Senest blev den tidligere AAB spiller, Kasper Kusk, præsenteret i klubben. Idag er det så endeligt blevet bekræftet, at FCK har hentet endnu en landsholdsspiller.

Læs også: Bendtner færdig i Tyskland – Næste stop FCK!

Kommer til FCK i jagten på fast spilletid

Denne gang drejer det sig om den tidligere Esbjerg og nuværende Red Bull Salzburg spiller, Peter Ankersen. Ankersen kommer til klubben på en etårig lejeaftale, som dog også indeholder en købsoption som kan bruges efter næste sæson, hvis man ønsker at hente Ankersen på en permanent aftale.

SALZBURG,AUSTRIA - SEPTEMBER 18: Peter Ankersen of FC Salzburg in action during the UEFA Europa League Group D match between FC Salzburg and Celtic FC on September 18, 2014 in Salzburg,Austria. (Photo by Samuel Kubani/EuroFootball/Getty Images)

Peter Ankersen startede ud med at spille meget i Salzburg, men efter klubben fik ny manager er det blevet til en del mindre spilletid for den tidligere Esbjerg back. Jagten på spilletid er også den primære grund til at Ankersen nu er FCK spiller.

– Egentlig var det ikke meningen, at vi skulle ud og hente en back i det her vindue, da vi er stærkt besat i forvejen, og vi havde egentlig ikke afsat midler til det. Men vi ville ikke lade ham gå vores næse forbi, da chancen opstod. Derfor er det i første omgang en lejeaftale, men går det som vi alle forventer, så ser vi frem til at have ham i København i mange år. – Fortæller manager Ståle Solbakken.

Ankersen vil vinde mesterskabet i næste sæson

Forventningerne til Peter Ankersen er store og det ved han også godt selv. Han har også store forventninger til sit skifte og håber på, at det kan blive til et dansk mesterskab i næste sæson. Ankersen udtaler at det økonomisk er et skridt tilbage, men sportsligt et skridt i den rigtige retning og i retning af fast spilletid.

– Jeg ser et rigtigt godt match mellem mig og F.C. København, der har en spillestil med offensive backer, der er meget involveret i spillet. Det passer mig perfekt som spillertype, og jeg er stor tilhænger af den type fodbold, der bliver spillet i F.C. København, siger Peter Ankersen om hans skifte til København.

Læs også: Guldvinder fra FCM får Twitter til at gå amok!

Kilde: http://www.fck.dk