Hvis man rundt i landets fodboldkredse diskuterer, hvem verdens bedste fodboldspiller er, så vil de to eneste navne, der nævnes på folks læber, helt sikkert være den evige kamp mellem Ronaldo vs Messi om at være verdens bedste spiller. Disse to fantastiske spillere har gennem de seneste mange år domineret international fodbold med flest mål og assists. Nu afslører en ny statistik, som hjemmesiden espnfc.co.uk bringer, at Barcelonas Messi og Real Madrids Ronaldo faktisk ikke er helt så overlegne, som de engang har været. De to ny navne i europæisk fodbold er nemlig, rent statistisk set, Premier Leagues bedste spiller, Eden Hazard, og noget overraskende Wolfburgs Kevin De Bruyne. Der er naturligvis mere ved fodbold end hvad statistikkerne fortæller os, men i denne artikel er det tallene, der taler!

Læs også: Afstemning: Xavi mod Pirlo – hvem har været bedst?

De Bruyne assisterer mere

Bundesligaens nummer to Wolfsburg, har De Bruyne på kontrakt, efter de hentede ham fra Chelsea sidste sommer, da belgieren ikke fik spilletid. Ham er de nok blevet glad for, fordi statistikken fortæller, at Wolfsburg-spilleren lægger op til flere mål end selveste Messi og Ronaldo.

Alle statistikkerne i denne artikel refererer til ligakampe for spillere i den engelske Premier League, spanske La Liga, tyske Bundesliga, italienske Serie A og franske Ligue 1.

Flest assists:
Kevin De Bruyne (Wolfsburg) 20
Cesc Fabregas (Chelsea) 18
Lionel Messi (Barcelona) 18
Dimitri Payet (Marseille) 17

Flest assists i åbent spil:
Kevin De Bruyne (Wolfsburg) 17
Lionel Messi (Barcelona) 17
Cristiano Ronaldo  (Real Madrid) 15
Luis Suarez (Barcelona) 13

Hazard skaber chancer

Eden Hazard har været helt fænomenal og han er en af de primær årsager til Chelseas mesterskab. Han vandt Premier Leagues bedste spiller og dette bekræfter bare Hazards klasse. Men selvom Hazard er klasse, så er de fleste stadig enige om, at han ikke er verdensklasse og stadig et niveau under verdens bedste; Ronaldo og Messi. Nedenfor kan du se, at Hazard måske ikke er så meget efter Ronaldo og Messi, som man umiddelbart skulle tro.

Flest chancer lavet i åbent spil:
Eden Hazard (Chelsea) 98
Lionel Messi (Barcelona) 89
David Silva (Man City) 84
Dimitri Payet (Marseille) 82

Læs også:Angriber om Chelsea og Liverpool-interesse: Fast spilletid er en nødvendighed