Vi starter en serie af indlæg, hvor vi vil kigge nærmere på de største klubber i Europa og deres planer for denne sommers transfervindue. Det er et transfervindue, hvor man forventer, at der bliver brugt rigtig mange penge og store handler kan være på vej.

Vi starter vores transferoverblik i Premier League og nærmere bestemt, Liverpool FC. Der er gang i Liverpool for tiden og efter en skuffende sæson, skal der både spillere ind og ud af klubben. Liverpool har i de seneste transfervinduer handlet stort ind og meget tyder på, at denne sommers vindue ikke bliver nogen undtagelse.

Læs også: Liverpool afviser stort Sterling-bud fra rival – Vil mindst have 500 millioner

Status på Liverpools trup

LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 04: Raheem Sterling of Liverpool in action during the Barclays Premier League match between Liverpool and West Bromwich Albion at Anfield on October 4, 2014 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Raheem Sterling er genstand for mange spekulationer efter hans udtalelser om, at han vil forlade Liverpool.

Liverpool har som sagt ikke haft nogen stor sæson. Der har meget stor uro omkring klubben og særligt manageren, Brendan Rodgers. Rodgers har været offer for meget kritik efter de svingende resultater fra Liverpool. Man hentede spillere for mere en 1 milliard sidste sommer og meget få af dem har slået igennem.

Liverpool har egentlig en forholdvis fornuftig trup. Den trup de har haft i denne sæson, var næsten den samme som den, der var millimeter fra at vinde mesterskabet i sæsonen 13/14, dog uden Luis Suarez.

Netop Luis Suarez og hans erstatning er et stort samtaleemne i Liverpool. Det var oplagt, at Daniel Sturridge skulle fortsætte med at banke mål ind og dermed kompensere lidt for de manglende Suarez mål, men Sturridge’s sæson er blevet smadret af skader. Man forsøgte at erstatte Suarez med spillere som Ricki Lambert og Mario Balotelli, men det har på ingen måde være en succes.

Udover de manglende mål fra angriberne, så er meget af fokus også på Raheem Sterling. Han har sammen med sin agent skabt meget ballade og alt tyder på, at han forlader Liverpool denne sommer. Hvis det sker, så skal han naturligvis også erstattes.

Kernen i dette transfervindue for Liverpool er, at man får hentet nogle etablerede stjerner, som kan være kampafgørende fra dag 1. Man kan ikke blot fortsætte med at hente middelmådige breddespillere, hvis man vil kæmpe med om mesterskabet side om side med klubber, som henter stjerner som Alexis Sanchez, Diego Costa og Angel Di Maria.

Hvem henter Liverpool og hvem sælger de? Find ud af det på de næste sider.