De første tre kvartaler af 2017 har kastet et væsentligt overskud af sig hos Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag FC København. Det skyldes blandt andet øgede transferindtægter i forhold til samme periode sidste år.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Parken Sport & Entertainment, der driver FC København, har netop præsenteret sit regnskab for de første tre kvartaler i år. Det er blevet til et solidt overskud på 62,1 millioner kroner.

Overskuddet er en del mindre end hvad man så den samme periode sidste år. Her kunne selskabet præsentere et overskud på 114 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Den mest populære mand i Hobro og omegn: Nu er denne sjove t-shirt blevet lavet til ære for ham

Det skyldes flere ting. Men en af de mest væsentlige er, at hvor FC København i sidste sæson var med i det lukrative Champions League-gruppespil, er de danske mestre i år placeret i det noget mindre luksuriøse Europa League-gruppespil, der ikke kaster nær så mange penge af sig i kamp- og tv-indtægter.

FC København har til gengæld øget transferindtægterne markant i forhold til samme periode i 2016. Dette skyldes blandt andet salg af Andreas Cornelius til Atalanta og Mathias Zanka Jørgensen til Huddersfield. I år har klubben haft transferindtægter for 34,4 millioner kroner – samme periode sidste år lå tallet på 2,6 millioner.

LÆS OGSÅ: Medie: Championship-klub endnu engang klar med bud på Rønnow

Parken Sport og Entertainment beretter yderligere i sin meddelelse, at forventningerne for 2017 er et overskud før skat på mellem 40 og 55 millioner kroner.

Økonomisk ser det godt ud for FC København, og sportsligt er man også begyndt at komme ind på et fornuftigt spor. I weekenden blev det til en 4-0 sejr over AGF på hjemmebane i Telia Parken. Men inden søndagens kamp havde man ikke vundet de seneste fire kampe, så det var vitale point, der var på spil.

LÆS OGSÅ: Superligaens topscorer har kontraktudløb til sommer: Her er Hobros plan for ham