Ifølge den spanske avis, Marca, har verdens bedste fodboldspiller, Cristiano Ronaldo, netop solgt udseende. Han annoncerede i går på sin hjemmeside, at han har solgt alle rettigheder til brug af billeder af ham til en singaporeansk rigmand. Rigmanden hedder Peter Lim, og er allerede en del af fodbold. Han er nemlig en af hovaktionærerne i den spanske klub, Valencia.

Læs også: Vildt: Ronaldo kan spille for Portugals U21-landshold

Udvide sit image er formålet

På hjemmesiden, kalder superstjernen det selv for ‘ et godt strategisk træk’. Ved at overlade rettighederne til Peter Lim, mener Ronaldo, at det kan hjælpe ham til at udvide og opretholde sit image og brand, specielt i Asien, fordi Peter Lim netop kommer fra et asiatisk land og dermed har et større kendskab til markedet. Derudover er det værd at bemærke at Ronaldos agent, Jorge Mendes, er en nær ven og erhvervsrådgiver til Peter Lim.

Det er Peter Lims firma, Mint Media, der reelt har købt rettighederne. “Jeg er meget glad for at annoncere min seneste aftale med Mint Media, der ejes af min gode ven og forretningsmand, Peter Lim fra Singapore, der betyder, at mine billedrettighederne er i dette firma , sagde Ronaldo.

Sidste gang billedrettighederne for Ronaldo spille en rolle var, i 2013, da Real Madrid-stjernen forhandlede en ny kontrakt med klubben. Den endelige resultat var, at Ronaldo genvandt kontrollen på over 50 procent af disse rettigheder. Dette skrev flere portugisiske medier dengang.

Peter Lims mange milliarder

Peter Lim Eng Hock, som er hans fulde navn, er en singaporeansk forretningsmand og investor. I april i år, var han god for omkring 13 milliarder kroner, hvilket giver ham en plads på listen over verdens 1000 rigeste mennesker, men en placering som nummer 949.  Lige nu ejer rigmanden 70,4 procent af Valencia og i september sidste år, købte han 50 procent af den semiprofessionelle fodboldklub, Salford City, som ligger i Manchester. Anden halvdel af klubben er ejet af fem tidligere Manchester United-spillere, herunder Ryan Giggs og Paul Scholes.

 

På næste side kan du finde merchandice med Ronaldo, som er blevet produceret før Lim købte rettighederne til Ronaldos image.

Her kan du købe din lille del af Ronaldos udseende 🙂

[shopello_products]

Læs også kampen mellem giganterne – Hvem er bedst Ronaldo vs Messi.