Der var ikke mange, der spåede FC Midtjylland nogle chancer, da man fandt ud af, at de skulle møde sidste års nummer syv i Premier League, Southampton, i Europa League play-off. Men over to opgør formåede FCM at slå det engelske hold ud, og dermed avancere til Europa League gruppespillet.

I det første opgør på udebane for en uge siden, overraskede FCM ved at spille uafgjort 1-1, men mange regnede med, at Southampton ville komme til Herning i returopgøret, for at give jyderne prygl. Det skulle dog ikke gå sådan, for i første halvleg bragte Morten “Duncan” Rasmussen ulvene foran efter et fladt indlæg fra anfører Kristian Bach Bak.

Southampton virkede chokerede og kunne ikke svare igen, og det hele endte med en 1-0 sejr til de danske mestre og en samlet sejr på 2-1. Kampen var dog ikke helt udramatisk, da målscorer Morten “Duncan” i anden halvleg brugte hånden inde i feltet til at blokere et frispark fra Southampton. Heldigvis så dommeren det ikke, men hvis han havde gjort det, kunne det have endt helt anderledes.

Midtjyderne har startet sæsonen glimrende, hvor man ligger nummer et i Alka Superligaen med 14 point efter 6 kampe. Samtidig har Southampton startet sæsonen ganske dårligt, da man efter 3 kampe kun har fået 2 point. Det gør dog ikke FC Midtjyllands sejr mindre god, fordi der skal virkelig en stor indsats til, hvis man vil slå et Premier League hold ud, især når man tænker på, at de altså sluttede på en syvendeplads i Premier League sidste sæson.

Så imens spillerne fra Southampton kan rejse skuffede hjem til England kan FC Midtjylland glæde sig over alle de ekstra penge der kommer i klubkassen, når man kvalificerer sig til Europa League, samtidig med at de kan se frem til en masse spændende kampe i Europa i de kommende måneder.