Barcelona-legenden Xavi er parat til at tage sit første skridt ind i managerverdenen.

Siden Xavi forlod hans elskede Barcelona efter 765 optrædener, otte La Liga-titler og fire Champions League-trofæer, i 2015, har VM-vinderen tørnet ud for Al Sadd i Qatar – her er det blevet til tre trofæer.

Tilbage i november måned, annoncerede Xavi, at han ville trække sig tilbage i slutningen af denne sæson, og begynde det progressive skridt frem mod det første trænerjob.

LÆS OGSÅ: Vanvid: Manchester United klar med 1.480.000.000 kroner for Liverpools største stjerne

I følge MARCA, ventes den 38-årige spanier at træde direkte ind i managerrollen hos Al Sadd, hvor han skal tage over efter den nuværende boss, den tidligere Malaga-træner, Jesualdo Ferreira.

Selvom deltagelse i den asiatiske Champions League kan gøre, at han vil fortsætte sin aktive fodboldkarriere lidt endnu, så ventes det, at den legendariske spanske midtbanespiller vil skrive under på en to-årig kontrakt som træner for Al Sadd.

Al Sadd: Xavi har skrevet under med os for de næste to år

Hans klub har allerede bekræftet, at der er en aftale på bordet, der gør, at han kan fortsætte sit arbejde for den Doha-baserede klub, efter kontraktudløb. Klubben har dog endnu ikke meldt ud i hvilken funktion, Xavi vil blive ansat.

– Klubben er nået til enighed med Xavi om at fortsætte for to sæsoner mere. Hans rolle er dog ikke besluttet endnu, fortalte klubbens direktør, Turki Al-Ali.

– Han kan fortsætte som spiller eller lige så vel i en anden rolle. Det vil blive offentliggjort snarest.

LÆS OGSÅ: Bizar regel: Derfor kan Zlatan ikke komme med til VM i Rusland

Xavi, der har en glimrende fodboldhjerne, har altid drømt om at gå trænervejen. Og det ser ud til, at det allerede nu kan lykkes for spanieren.

– Jeg startede med at tænke som en træner for to eller tre år siden, sagde han i et interview med AFP.

– Alle kunne lide vores spillestil, i Barcelona og på landsholdet. Jeg vil gerne føre denne filosofi videre.

La Masia-produktet har assisteret landstræneren for Qatar, Felix Sanchez. Hans ultimative drøm er dog at vende tilbage til Barca. Som træner.

– Mit mål er at ankomme som træner hos Barcelona, fortalte han L’Equipe tilbage i marts måned.

LÆS OGSÅ: Vildt: Sådan blev Citys spillere og trænere modtaget af Liverpools fans