Den evige kamp mellem to af verdens bedste fodboldspillere står aldrig stille. Real Madrids angriber vs. FC Barcelonas angriber. Ronaldo vs Messi. Men hvem vinder på nuværende tidspunkt denne meget omdiskuteret duel om verdens mest ærefulde post?

Nedenunder her, er der samlet 8 for og imod begge parter.

 

1. Flest scorede mål

Begge af de to overnævnte top fodboldspillere er placeret i den ende af banen, hvor målene skal scores. Men hvem er bedst til at placere bolden mellem stængerne. Det er den første parameter.
Ses der kun på antal af mål, så har Messi en rekord ingen andre har været i nærheden af, da han i 2012 alene scorede 91 mål i én sæson.
Ronaldo scorer modsat flere mål pr. min. i La Liga end Messi. Ronaldo bruger i gennemsnit 79 minutter på at score et mål, mens Messi i gennemsnit bruger 10 minutter længere.
I fodbold vinder dén, som scores flest mål – det samme gælder her: Messi har siden 2009 scoret ca. 317 mål, hvorimod Ronaldo “kun” har scoret 295.

2. Største pengeværdi

Messi er svær at sætte en transferværdi på, da der aldrig har været nogen grund hertil for en spiller, der ser ud til at ville blive i en FC Barcelona trøje hele hans karriere.
Derimod blev Ronaldo i sin tid solgt for 12,2 milioner Pund fra Lisabon til Manchester United og sidenhen solgt for 80 milioner Pund videre til Read Madrid. Skal det gøres op, er der altså brugt £92.2 milioner flere pund på Ronaldo end Messi.

 

3. Præcision

En af de mest afgørende statistikker vedrørende de to spiller er deres scorringsstatistikker. Der ses på La Liga inden for det seneste år.
Ronaldo har scoret 31 mål på 216 forsøg, som giver en scoringsprocent på 14,4%. Modsat har Messi scoret 28 mål på 160 forsøg, hvilket giver en scoringsprocent på 17,5%

4. Størst omstillingsevne

Messi har som sagt spillet hele hans karriere i FC Barcelona, mens Ronaldo har spillet i tre forskellige klubber og i tre forskellige ligaer. Derimoder har Ronaldo ikke kun spillet i disse tre ligaer, han har også været en af de bedste i 2 af dem. Han har nemlig vundet The Golden Shoe i sin tid for både United og Read Madrid. Det må siges, at være en fantastisk fodboldpræstation, at kunne være den bedste fodboldspiller i både Premier League og L Liga.

 

5. Den bedste Fairplay spiller

Messi ses som en disciplineret fodboldspiller og det er ikke uden grund. Han havde i 2012/13 sæsonen kun tilegnet sig 3 gule kort modsat Ronaldo, der måtte tage imod hele 16 af de gule og 1 af de røde kort. I 2013/14 fik Messi 3 gule kort, men Ronaldo fik 10 gule og 1 rødt kort.

 

6. Den bedste frisparksskytte

Begge spiller ved, hvordan et frispark skal behandles og hvilke metoder der virker bedst. Dog må det siges, at Cristiano Ronaldo er urørlig på denne disciplin i fodbold. Det er ikke kun antagelse, denne konklusion er draget på – Tallene taler for sig selv: Ronaldo har gennem sin karriere scoret hele 41 mål på frispark modsat Messi, der kun har scoret 15.

 

7. Den mest scorende landsholdsspiller

Der er ingen tvivl om, de to topklasse angribere er dygtige i klubsammenhænge. Men hvem scorer mest når de kæmper for deres nation. Ronaldo har scoret 49 mål i 110 kampe modsat Messi der har score 37 mål i 83 kampe.

 

8. Størst udenlandsk anerkendelse

For at kunne måle den største anderkendelse uden for deres spillende klubs land, ses der her på, hvilke priser de har vunder og dermed opnået anderkendelse. Siden 2010 har de to største priser Ballon d’Or og FIFA World Player of the Year været slået sammen til FIFA Ballon d’Or. Denne pris har Ronaldo vundet kun vundet 2 gange, hvorimod Messi har hentet prisen hjem hele 4 år i træk (2009-2012), som den første fodboldspiller nogensinde.

Kolde fodboldfacts er hermed på bordet – Hvem er i dit regnestykke den bedste?