Af Anders Lang Jensen

Fodboldverdenen er for mange en drøm, og det er et univers, som kun de færreste opnår at være en del af. Men presset på spillere kan ende ud i helt forkerte tanker, og det økonomiske i sporten kan også volde flere problemer. 

Det drejer sig om den afrikanske angriber Emmanuel Adebayor. Han har tidligere udtalt sig om problemer i sin familie. Her skulle den tidligere Real Madrid- og Premier League-profil sende penge til sin familie, fordi han blev presset til at gøre det.

LÆS OGSÅ: Pengeregn: SÅ meget tjener de danske stjerner på VM-billetten

Hans mentale tilstand har derfor været meget svingende, og den høje angriber har været nede i seriøse dybe tanker. Mentaliteten og presset fra familien har fået Adebayor til at åbne snakken, om et emne han ikke fortalte til andre.

”Jeg har tænkt på at begå selvmord mange gange. Jeg holdt det for mig selv i så mange år”, siger Adebayor til medie So Foot og fortsætter.

”Det er så klamt, at det er nået det punkt, men jeg er glad for at snakke om det. Min fodboldkarriere er slut om 3-4 år, men mit familienavn vil altid være hos mig – sammen med de ækle personer.”

LÆS OGSÅ: Cristianos sommerplaner: Ronaldo vil til DENNE kæmpeklub

”Jeg har fortalt mine brødre, at vi er blevet manipuleret af vores familie. Jeg skifter ofte telefon, så flere familiemedlemmer ikke kan kontakte mig. De ringer til mig, men ikke for at høre hvordan jeg har det – de vil have penge.”

”Jeg blev engang skadet i Tottenham. De ringende til mig, da jeg var på vej til scanning, og så spurgte de mig, om jeg ville betale børnenes skolepenge. Så kunne de i det mindste spørge mig, om hvordan jeg havde det”, slutter Adebayor.

Angriberen kommer fra det afrikanske land Togo og er nu 33 år gammel. I løbet af karrieren har Adebayor tørnet ud for klubber som AS Monaco, Arsenal, Manchester City Real Madrid, Tottenham og Crystal Palace.

LÆS OGSÅ: Job i det britiske: Thierry Henry klar som ny manager