Af Anders Lang Jensen

Efter tirsdagens succeskamp i Dublin i kampen mod Irland sikrede Danmark sig den endelige billet til sommerens VM-slutrunde i Rusland. Det er ikke blot en oplevelse for livet for de danske fodboldstjerner.

Det er absolut også en kvalifikation, som kan mærkes på pengepungen i sidste ende. Allerede inden slutrunden er gået i gang indkasserer spiller store summer. Og afhængig af hvilke resultater der opnås til sommer, vil der blot tikke endnu flere penge ind på spillernes konto.

Læs også: Gigant-klub klar til Coutinho-transfer: Møder skal afholdes

Ifølge den danske avis Ekstra Bladet ser en lang række spillere ud til at tjene en klækkelig bonus. Efter den kolde aften i den irske hovedstad og flotte præstation sker der ting og sager på bundlinjen. Beløbets størrelse afhænger blandt andet af, hvor mange landsholdssamlinger, man har deltaget i.

Da reglerne på landsholdet er skruet sådan sammen, at bonusbetaling tilfalder alle spillere uanset om de er på banen eller bænken, tjener eksempelvis Christian Eriksen og Lasse Schöne det samme, selv om der er markant forskel på antallet af spillede minutter.

Læs også: VM-overblik: Danmark kan ende i skrækpulje til sommer

Beløbet skal ses, som det antal kampe spillerne har været med i den udtagne landsholdstrup. Ifølge avisen tjener 8 danske spillere en maksimal bonus, fordi de har været udtaget alle 12 kampe i kvalen.

Det er navne som Christian Eriksen, Thomas Delaney, Frederik Rønnow, Simon Kjær, William Kvist, Mathias “Zanka” Jørgensen, Lasse Schöne og Jannik Vestergaard. De otte danske vikinger hæver hele 879.026 kroner hver. Der er altså ikke forskel, selvom der på papiret er stor forskel mellem for eksempel en Christian Eriksen og Frederik Rønnow.

Læs også: Uniteds trøje næste år: Vanvittig farve!

Den unge danske midtbanemand Pierre-Emile Højbjerg har ikke været inde i varmen i lang tid, men spillede en rolle i starten af kvalifikationsturneringen. Han hæver 262.342 kroner. Den lavest betalte spiller er Marcus Ingvartsen, der scorer 56.500 kroner efter kun at være med i en enkelt kamp ude mod Rumænien.