EA Sports Player Performance Index har udarbejdet en top ti liste, der bestemmer de hurtigste spillere i den engelske liga, Premier League. Ikke en spiller fra de ‘normale’ top fem hold er at finde på listen, der i stedet bliver domineret af ligaens spillemæssige overraskelse, Leicester City, mens West Ham United også er godt repræsenteret. 

Det moderne fodboldspil handler meget om hurtighed. For egentlig kan du, såfremt du er hurtig nok, løbe fra en forsvarsspiller og score, uden egentlig at gøre noget andet end at løbe med bolden. I teorien er dette tankeeksperiment muligt, men i praksis går den nok ikke.

Når man handler spillere på transfermarkedet til at forstærke sin trup, er det ikke almindeligt at man kigger på spillerens målte topfart. Derimod er det typisk faktorer som boldkontrol, spilforståelse, arbejdsmoral og selvtilfredshed, der er afgørende. Men måske er skuden ved at vende.

Læs også: Juan Mata er Manchester Uniteds bedste spiller

I fremtiden skal træneren måske bare kigge på spillerens tal, herunder topfart, for at bedømme om det er en spiller, der skal handles. Hvem ved? Kun tiden kan give os et svar.

10 – Wes Morgan

Wes Morgan Warming up vs Leaminton Spa.jpg

Klub: Leicester City

Position: Midterforsvarer

Tophastighed: 34,76 km/t

Alder: 31

Læs også: Chokerende: Alexis Sanchez afslører hvilken klub han spiller for næste sæson