Manchester Citys Vincent Kompany mener, at Manchester-derbyet er det vigtigste opgør i hele verdenen. Han ville stadig være af den overbevisning, selv hvis de to klubber ikke dystede med om mesterskabet, fortæller han til Sky Sports.

(Photo by Mark Kerton/Action Plus via Getty Images)

af: Emil Plovgaard

Manchester City ligger i øjeblikket otte point foran Manchester United på andenpladsen i Premier League-tabellen forud for det første møde mellem de to klubber på Old Trafford.

Kompany, som scorede det vindende mål i derbyopgøret for City mod United i deres første mesterskabssæson i 2012, fortæller, at rivaliseringen mellem de to naboklubber er mere vigtigt end point i Premier League.

Spændende: Så meget får Mourinho at handle med

Han fortæller i et interview med Sky Sports News således:

– Jeg trykker på pause-knappen, når det er derbytid. Så tænker jeg ikke på placeringerne i tabellen eller point. Dér handler alt om derbyet.

– Managers og spillere kan godt lide at nedtone kampen lidt, men jeg er ligeglad. Det derby er for mig den vigtigste kamp i verden.

– Jeg tror, det er en naturlig ting, at man gerne vil nedjustere forventningerne en smule, fordi det tager en smule af presset fra dine skuldre, men jeg trives med presset.

Index: Novembers 10 bedste Premier League-spillere

– Det er ligegyldigt hvilken placering vi befinder os på, om vi har brug for et point, tre point, jeg er ligeglad, vi skal sørge for, at vi forlader stedet med æren i behold.

Kaptajn Kompany kan dog godt forstå hvorfor nogle spillere gerne vil forberede sig til en derbykamp på samme måde, som de forbereder sig til en normal Premier League-kamp.

Men han fortæller også, at han ikke ser derbyet på samme måde, og indrømmer, at han ikke kan kontrollere sine følelser, når han skal i aktion mod United.

– Jeg elsker derbyer. Alle giver sig 120 procent, og det hele er ude af kontrol.

Vildt: Storklubber vil udløse Real Madrid-profils frikøbsklausul