Af Anders Lang Jensen

Man snakker aldrig om transfers indenfor landsholdsfodbold og med god grund selvfølgelig. Det er spillerne fra de enkelte lande, der skal dyste indbyrdes, men en bizar sag lurer nu indenfor europæisk landsholdsfodbold.

Frem mod sommerens slutrunde i det russiske, som vi alle glæder os vanvittigt meget til, kan en udenlandsk spiller nu bane vejen for at skifte til et engelsk pas, og dermed få retten til at repræsentere England til sommerens turnering.

Leon Bailey er fra Jamaica og har for tiden stor succes i den tyske Bundesliga hos Bayer Leverkusen. Den blot 20-årige offensivspiller er altså en spiller, som meget vel kunne være et emne for den engelske landstræner, hvis det ender med et engelske borgerskab.

Landstræneren for de engelske drenge er selvfølgelig Gareth Southgate, og han kan måske få et ekstra kort at spille i sin trup. Ifølge den engelske avis Daily Mirror har Leon Bailey to bedsteforældre, som var engelske, og hans forældre er dog jamaicanske.

LÆS OGSÅ:

VILDT: Manchester United køber dansk klub!

 

Han er født på Jamaica og har optrådt for landets ungdomslandshold. Men bedsteforældrene afgør altså, at den lynhurtige offensivprofil kan få engelsk pas, og dermed tilladelse til at repræsentere det profilerede engelske mandskab.

Der er forlydender omkring, at det engelske fodboldforbund FA og landstræneren Gareth Southgate vil tilbyde Leon Bailey at komme med til Rusland denne sommer. Og sådan et tilbud kan Leverkusen-stjernen velsagtens ikke afvise.

Den anden engelske spiller Raheem Sterling har været i samme situation. Han er også fra Jamaica med rødder i landet, og er nu en vigtig brik af det engelske landshold. En lignende situation kan komme til at udspille sig for Leon Bailey, og englænderne ønsker gerne at have jamaicaneren med til slutrunden.

LÆS OGSÅ:

Voldsomt: Liverpool henter Tottenham-stjerne til Anfield!