• 23. december ser ud til at blive en skelsættende dag for både Barcelona og Real Madrid.
  • Barcelona fører i øjeblikket La Liga med hele otte point ned til Real Madrid på fjerdepladsen.
  • Derfor behøver Los Blancos også alle tre point. Men i værste fald kan de risikere at være hele 11 point bagefter Barcelona, når El Clasico-kampen er slut.
  • LÆS OGSÅ: Alle taler om det: Dette gjorde Lukaku efter sin scoring mod Bournemouth

af: Emil Plovgaard

Det er barske realiteter for Real Madrid, der allerede er kommet otte point bagud til ærkerivalerne fra FC Barcelona.

Hullet kan blive større eller mindre, alt efter, hvordan det går dem den 23. december.

Et nederlag kan sende dem hele 11 point bagefter, og omvendt vil en sejr næsten lukke hullet og formindske Barcelonas forspring til kun at være fem point.

En sejr til Real Madrid vil betyde, at titelræset atter er åbent. Også for Valencia og Atletico Madrid på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Meget kommer til at afhænge af, om Real kan formå at kontrollere og nedbryde Lionel Messi, som i øjeblikket banker mål ind på stribe.

Messis 14 mål i La Liga indtil videre i denne sæson betyder, at argentineren er absolut topscorer i Spaniens bedste række, og med hele 10 point foran hans nemesis, Cristiano Ronaldo.

At kontrollere Lionel Messi bliver en af sæsonens hårdeste opgaver for Real-forsvaret, der dog bare behøves at spørge den tidligere klubmand, Xabi Alonso, om hjælp.

LÆS OGSÅ: Skammeligt: Juventus-spiller undskylder efter mobning af 12-årig dreng

Alonso stillede støvlerne på hylden tidligere i år, og tilbragte fem år af sin karriere i den spanske hovedstad. Derfor har han også stået overfor Messi flere gange end man kan tælle til.

I et interview med Ecos del Balne, forklarer Alonso da også den taktik, Rela Madrid brugte under José Mourinho til at stoppe Lionel Messi.

– Messi har gjort meget skade på mig, indrømmer Alonso til the Mirror.

– Mig, Mourinho og Sergio Ramos har talt en masse om ham, afslutter han.

Messi er berømt og berygtet for at gå dybt ned i banen for at samle bolden op, så hver gang Real mødte Barcelona, besluttede Mourinho sig for at lade Alonso mandsopdække den argentinske troldmand.

Med så meget på spil, bør Zinedine Zidane måske gøre klogt i at lytte til Alonsos råd. Så hvis du ser Casemiro spæne efter en vis nummer 10 fra Barcelona den 23. december, har de to tidligere topspillere nok snakket sammen.

LÆS OGSÅ: Han er på ønskelisten I United, City og PSG: Dette er min sidste sæson i Monaco!