Højre kant: Kevin De Bruyne – Belgien

Det er svært at placere Kevin De Bruyne på en bestemt plads på det belgiske landshold. Dog er valget faldet på højre kant, fordi det er der han i de fleste kampe  har haft sit udgangspunkt. Den rigtige definition på Manchester City-spillerens position nok mere, at den er fri. Han kan vandre lidt hvor han har lyst og der, hvor det er passende at sætte spillet fra, kan han gøre det. Træner Roberto Martinez har givet ham den rolle for at gøre det uforudsigeligt for modstanderen. Og det må man sandelig sige det har været.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Belgien nåede helt til semifinalen. Tabte til Frankrig, men vandt over England i bronzekampen. Og De Bruyne havde en stor andel i Belgiens flotte resultat. Han scorede et fantastisk mål i kvartfinalen mod Brasilien, der vil blive husket af mange belgieren i lang tid fremover. Derudover var han arkitekten bag kontraangrebet i sidste minut i ottendelsfinalen mod Japan, der sikrede Belgien en sejr på 3-2 efter at have været bagud med 2-0. En verdensklasse offensiv spiller, som fortjener at være på XI.

Central midtbane: Luka Modric – Kroatien

Selvfølgelig er Kroatiens bedste spiller også på XI. Midtbanespilleren Luka Modriv har simpelthen vist, hvordan fodbold skal spilles, så det er værd at se på. Hans præstationer på banen er inspirerende og han er forbillede for rigtig mange unge kroatiske talenter. Hans egenskaber på banen i form af driblinger, flotte afleveringer og fikse et-to-kombinationer er i en liga for sig selv.

Noget andet er midtbanespillerens evne til at være den anfører, som båndet på højre overarm viser. Han går forrest og viser linjen for sin medspillere. Han løber og arbejder stenhårdt, ligesom han altid er den første mand på træningsbanen. Han opfodrer sin medspillere til at tro på det – og måske er det derfor Kroatien inden finalen var gået videre i turneringen efter at have været bagud fire gange i træk. Sammen med Ivan Rakitic har Modric udgjort den bedste midtbane ved det VM.

Central midtbane: N’Golo Kante – Frankrig

N’Golo Kante havde inden finalen spillet hver evig eneste kamp 90 minutter. Efter 53 minutter af finalen mod Kroatien blev han så skiftet ud, men det ændrer ikke på helhedsbilledet af Chelsea-midtbanespillerens slutrunde. Han har nemlig været uhyre vigtig for det franske landshold.

Kante er en ægte skraldemand. Han ligger lige foran fireback-kæden og beskytter den som vagthund. Han erobrer bolde og losser den væk, når der er fare. Skal der laves et professionelt frispark for at stoppe et kontraangreb er han også manden – og han gør det på en sådan elegant og ubesværet måde, at det er svært ikke at blive imponeret.

Og så er han kun 173 cm højt – alligevel tager han kampen op mod store midtbanespillere. Og på grund af sin snilde og store løbepensum, er det de færreste der får overtaget over ham. Uden sammenligning er han seriøst den bedste defensive midtbanespiller som turneringen har set. Derfor er han på XI.

Venstre kant: Ivan Perisic – Kroatien

Kroatiens venstre kant er symbolet på en spiller, der vha. hårdt arbejde og tro nok skal få tid til at skinne selv. Og han kom i den grad til at skinne. Perisic, der til daglig spiller i Inter sikrede Kroatien en plads i finalen med sin scoring i den forlængede spilletid mod England i semifinalen. Derudover nettede han også til 1-1 i finalen med et af turneringens bedste mål. Hans venstreben er svært at dække op for. En spiller, som verden har fået op for – mon ikke han skifter klub, når der er faldet lidt ro efter finalen.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side