Af Anders Lang Jensen

Argentinske Lionel Messi hører til i spanske FC Barcelona. Verdensstjernen har spillet i klubben, siden han var blot 13 år gammel, og resten er historie. Men i sommer kunne den argentinske troldmand have været fortid på Camp Nou. 

Spekulationerne var mange, da der gik mere end rigeligt tid, før Lionel Messi underskrev sin kontraktforlængelse med FC Barcelona. Der var kontraktudløb i sommeren 2018, og flere klubber kunne ellers denne januar måned forhandle frit med Messi.

LÆS OGSÅ:

Barca-fansene har talt: DENNE spiller vil vi have til klubben

Men Barca-stjernen endte med at sætte sin signatur på en ny aftale med hjerteklubben i det catalanske. Der var dog interesse fra hans tidligere træner i netop FC Barcelona. Pep Guardiola tilbød nemlig Messi en kontrakt i Manchester City, kort inden argentineren skrev under med Barcelona. Det melder den spanske avis Marca.

Tilbuddet fra holdet på Etihad Stadium i Manchester til Messi var ikke et beskedent et af slagsen. Der var tale om en ugeløn på 850.000 engelske pund svarende til i omegnen af 8 millioner danske kroner. Derudover ville Messi for et beløb på 100 millioner euro ned i lommen for at underskrive med Guardiola og co.

LÆS OGSÅ:

Slår Arsenal og Tottenham: Liverpool henter midtbanestjerne

Økonomisk set, var det altså et lukrativt tilbud Messi fik stukket i hånden fra den engelske storklub. Det forventes dog af flere medier, at Messi får nogenlunde samme løn efter kontraktunderskrivelsen med Barcelona. Argentineren kunne nemlig se frem til en markant lønforhøjelse.

Både Manchester City og FC Barcelona spiller glimrende i deres respektive ligaer, hvor begge klubber fører turneringerne ganske solidt. Manchester City er flyvende i den engelske Premier League, og Barcelona fortsætter bare med at vinde i den spanske La Liga.

Messi personligt har ikke mistet niveau efter kontrakten med sin hjerteklub på Camp Nou. I 14 kampe i ligaen har Messi leveret 13 scoringer og har dermed leveret stort, mens den offensive kollega Luis Suarez har været mere usynlig og uskarp foran kassen.

LÆS OGSÅ:

Kæmpeskifte: Dansk landsholdsstjerne i Barcelonas søgelys