Af Anders Lang Jensen

Hos catalanske FC Barcelona mister man den rutinerede defensivspiller Javier Mascherano til kinesisk fodbold med stor sandsynlighed. Derfor må klubben på Camp Nou ud på transfermarkedet måske denne januar, og her kigger gigantklubben mod det danske. 

Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Det er angiveligt Andreas Christensen, der spiller i Chelsea. Det er avisen El Mundo Deportivo, der fortæller om Barcelonas interesse i danskeren, som har kontrakt med London-klubben frem til 2020. Den tidligere ungdomsspiller i Brøndby IF har udviklet sig markant siden sine to udlejede sæsoner hos tyske Borussia Mönchengladbach.

LÆS OGSÅ: Afslører han det på twitter?: Harry Kane til Real Madrid

Danske Andreas Christensen som i denne sæson har spillet forrygende for Chelsea i den engelske Premier League. Danskeren har slået David Luiz af, i det tremandsforsvar italienske Antonio Conte praktiserer på Stamford Bridge.

Photo by Alex Caparros/Getty Images

I Barcelona fremhæver man danskerens styrke i luftspillet, ligesom han er god til at deltage i det opbyggende spil. Det er to egenskaber der står højt på listen hos den spanske storklub. Derudover betyder hans alder på 21 år, at han har mange år foran sig på topplan, og spanierne vil gerne hente et ungt stortalent.

LÆS OGSÅ: Slår Arsenal og Tottenham: Liverpool henter midtbanestjerne

 

Bliver Mascheranos skifte til noget, er Barcelona altså næsten tvunget ud på transfermarkedet for at finde en afløser til det centrale forsvar. Her er columbianske Yerry Mina lige nu det varmeste emne, men catalanerne har også andre spillere i kikkerteren, og her er danske Christensen som bekendt nævnt.

Skulle danskeren skifte til Barca, vil det i første omgang være som reserve for Gerard Piqué og Samuel Umtiti, men Barcelona-træner Ernesto Valverde har vist, at han giver spilletid til alle sine spillere, så Andreas Christensen vil have gode muligheder for at tilkæmpe sig en nøglerolle i truppen.

Vinterens transfervindue åbnede i dag denne 1. januar. Dermed kommer vi i fremtiden til at se flere forhåbentlig store handler mellem store spillere og store klubber. Hvem ved, om Andreas Christensen ryger et smut til FC Barcelona.

LÆS OGSÅ: Nike i bommert: Afslører Coutinhos skifte til Barcelona!