En sprang ud som bøsse, en anden overvandt lungekræft og en tredje kæmpede for nazisterne i Anden Verdenskrig! Der er farverige folk blandt de ti bedste tyske spillere i engelsk fodbold.

Tyske spillere i engelsk fodbold er ved at blive mere almindeligt. Traditionelt har de bedste tyske spillere holdt sig til Bundesligaen, men pengene i engelsk fodbold bliver ved med at vokse, og det har fået flere tyskere til at forlade sauerkraut og wienersnitsel for at spille i Premier League.

Det seneste navn er træner Jürgen Klopp, der tiltrådte i Liverpool for nylig. Hvis han får succes, kan det hurtigt bane vejen for langt flere tyske spillere (og trænere) i den bedste engelske række. Udviklingen er båret af de vilde TV-aftaler, som gør, at de engelske klubber løber fra resten af verden økonomisk.

Læs også: 55-milliarder-premier-league-loeber-fra-alle-andre/

På de følgende sider kan du se top ti over de bedste tyske spillere i Premier League nogensinde

 

NUREMBERG, GERMANY - JUNE 01: Thomas Hitzlperger talks to the media during the German National Team press conference at the Mercedes-Benz Niederlassung Nuremberg on June 1, 2007 in Nuremberg, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

 

10) Thomas Hitzlsperger (Aston Villa, Chesterfield, Everton, West Ham)

Tysk landsholdsspiller, med 52 landskampe. Midtbanespiller. Var 6 år i engelsk fodbold. Spillede også for Stuttgart og Lazio. Trak sig tilbage i 2013.

Efter Hitzlsperger trak sig tilbage sprang han ud som bøsse. Han er en af de højest profilerede fodboldspillere, der er åbent homoseksuel. Man kan ærgre sig over, at han ikke gjorde det som aktiv – ville have betydet meget for andre homoseksuelle fodboldspillere – men det er nok svært.

Se nummer ni på næste side ved at bladre med pilene