Det at score et mål på fodboldbanen er noget af det ypperste og mest fantastiske en spiller kan opnå. Når man så endelig scorer skal det også fejres med manér og netop målfejringerne har udviklet sig de seneste år. Fra Bobby Charlton som fejrede sine mange mål med et slag ud i luften, til Obafemi Martins som slår saltomortaler og udøver flikflakker, når han får netmaskerne til at blafre.

Målfejringer er der mange af – sjove, dumme, anderledes, kedelige og bare helt igennem geniale. Men hvordan får man alle verdens målfejringer kogt ned til de ti bedste? Det kan man naturligvis ikke, men det engelske medie Football Daily har givet det forsøget. Læs med nedenfor og brug piletasterne for at komme videre til den næste.

Læs også: Drogba i forhandlinger med klub uden for Europa

10 Violani – Hovedstødet

Den tiende bedste målfejring er måske mere dum og latterlig end god. Den italienske amatør spiller, bare kendt som Violani, fejrede et af sine få mål meget bizart og særdeles anderledes. Målfejringen, som heldigvis blev filmet har gjort italieneren verdensberømt og vi er mange som har kigget underligt på hinanden og trukket på smilebåndet, når vi har set, hvordan han fejrede målet. For at det ikke skal være løgn fik Violani rødt kort for fejringen…

Se selv videoen nedenfor

Læs også: Præsident for Serie A-klub: Kom og spil for os Balotelli

Se nummer ni nedenfor:

9 Julius Aghahowa: Seks saltomortaler

Akrobatiske målfejringer er blevet en større del af moderne fodbold de seneste år, og langt de fleste af disse fejringer bliver udført af afrikanske spillere, som gør det til deres varemærke og kendetegn. En af disse hedder Julius Aghahowa og er fra Nigeria. Han har blandt andet optrådt for den ukrainske storklub Shakhtar Donetsk og Championship-klubben Wigan Athletic, men er nu pensioneret.

Som aktiv spiller tog nigerianeren akrobatikken i fodbold til en helt nyt niveau – han lavede nemlig seks kolbøtter i luften – se bare i videoen nedenfor

 

8 Mario Balotelli – Muskelbundtet

Hvis man snakker om Balotellis mest sindssyge målfejring, kan man ikke komme uden om, da han bare tog trøjen af og spændte sine muskler, mens ansigtet var sten. Under EM 2012 scorede Super Mario, som han også kaldes, nemlig et vanvittigt mål, i semifinalen mod Tyskland og målet bragte italienerne i finalen, som de dog senere tabte med hele 4-0 til de forsvarende mestre fra Spanien.

 

 7. FC Stjarnan – Fiskeren

Det islandske hold FC Stjarnan er blevet kendt for deres skøre målfejring efter en straffesparksscoring, hvor næsten hele holdet er involveret. De gengiver simpelthen en fisketur og det kan Football Daily  belønne med en syvende plads. Genialt. Næsten hver gang holdet scorer har de et nyt, anderledes og bizart målfejring i ærmet, men favoritten er stadig fiskeren, som den på de social medier kaldes.

Se den nedenfor

 

6 Paul Gascoigne: Tandlægestolen

Op til EM 1996 blev flere engelske landsholdspillere fotograferet i noget rod i nattelivet, med Gascoigne og Sheringham som de største syndere. Billederne blev lækket til pressen, og de viste at spillerne smadrede deres drikkevarer ned i en tandlægestol.

Så da Gascoigne scorede et af Englands mål mod Skotland på Wembley, var tandlægestole-fejringen selvfølgelig uundgåelig. Tjek det ud i videoen nedenfor

 

5 Roger Milla: Den vrikkende afrikaner

Roger Milla er også for nogen lig med kongen af fodbolddanse, som den vrikkende og dansende afrikaner han er. Under VM i 1990 lavede camerounske angriber denne lille dans. Det er ikke dansen i sig selv, der har givet den tidligere AS Monaco-spiller en plads på denne top ti, for grunden er en anden. Det unikke ved Millas målfejring er nemlig, at den er en af de første af sin slags, så den har lagt grundlag for mange andre målfejringer, hvilket vi på givende tidspunkt er glade for.

 

 4 Robbie Fowler: Kokainsnifferen

Den legendariske Liverpool og England-angriber Robbie Fowler har måske lavet et af fodboldhistoriens bedste hævnaktion, hvis man kan kalde det det. Han nettede for Liverpool i slutningen af 1999 mod ærkerivalerne Everton, hvorefter han sprintede hen til den hvide linje i modstanderens mål og lod som om han sniffede det. Denne handling var en reference til tidligere på ugen, hvor det eftersigende var Everton-fans som havde startet rygtet om, at Fowler skulle være på kokain.

 

3 Bebeto: Babyen

Tilbage i 1994 spillede Brasilien kvartfinale mod Holland under VM, som brasilianerne senere vandt over Italien i straffesparkskonkurrence. I denne kamp scorede den brasilianske angriber Bebeto til 2-0 og han fejrede det på spektakulær måde.

Som det også fremgår i videoen, laver Bebeto sammen med Mazinho ‘babyvuggen’, som på det tidspunkt refererede til Bebetos lille nyfødte barn. Målfejringen er siden blevet verdensberømt og en af de mest kendte og smukkeste fejringer, der nogensinde er lavet. Bebeto hylder jo sit nyfødte barn.

 

2 Peter Crouch: Robotten

Peter Crouch kan ikke prale af at være den bedste angriber i verden, men der er noget andet han kan blære sig med – han er e af verdesn højeste fodboldspillere og så er han den spiller i Premier Leaguer, der har scoret flest mål på hovedstød.

Derudover er han kendt for robot-jubelscenen, som han første gang viste i forbindelse med træningskampene op til VM i 2006, hvor England mødte Ungarn og Jamaica. Se den nedenfor

 

1 Jimmy Bullard: Skideballen

I 2008 fik spillede Hull City virkelig en dårlig kamp mod Manchester City. Så dårlig, at den daværende manager Phil Brown bad spillerne om at blive på banen i halvlegen, og her gav han dem en skideballe af de helt store. Dette viste sig ikke at være en god idé, for Hull City spiller ligeså dårligt i anden halvleg.

Men et år i senere i den samme kamp; Hull City mod Manchester City, udlignede Jimmy Bullard til 1-1, som også blev kampens resultat. Han fejrede målet på den mest legendariske måde, ved netop at gengive Phil Browns skideballe et år tidligere… Genialt.