Der var lagt op til fest i den midtjyske by, Silkeborg, mandag aften, da klubben indviede sit nye stadion, JYSK park. Med en dramatisk 2-1 hjemmesejr, der bød på mange chancer – og frispark – mod arvefjenderne fra Aarhus, fik Silkeborg indviet det nye stadion på god, jysk manér.

(Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

De tre point luner i Silkeborg, der kunne indkassere den første sejr i denne sæson, hvor man skulle helt hen til tredje runde af Alka Superligaen. Det var en dramatisk kamp, der bød på mange hektiske infights. Begge mandskaber fik udvist en mand i opgøret.

I den fantastiske kulisse, hvor der i øvrigt var udsolgt med 10.000 tilskuere, leverede begge mandskaber masser af fight og drama. De fremmødte fans fik dermed en fantastisk underholdende og historisk forestilling.

Med sejren kravler hjemmeholdet op i tabellen og væk fra den nederste plads i tabellen. Således er man i øjeblikket placeret på en delt 10. plads med tre point efter tre kampe. AGF er nummer ni med samme antal point.

Syv minutter. Så få minutter skulle der gå, før svenske Gustaf Nilsson, der er lejet hos Brøndby, fik de mange fremmødte Silkeborg-fans til at bryde ud i vild jubel, da han med et fladt spark kunne overliste Jovanovic i AGF-målet.

Blot ti minutter skulle der gå, før AGF begyndte at røre på sig. En høj bold blev sparket bagom Silkeborgs forsvarsspillere, og så kunne en selvsikker Morten ‘Duncan’ Rasmussen bringe balance i regnskabet. 1-1.

Men otte minutter senere følte udeholdets Dino Mikanovic sig forpligtet til at give hjemmeholdet en gave som tak for invitationen til indvielsen af dette flotte stadion. Efter et dumt gult kort for brok, nedlagde han hjemmeholdets Jeppe Okkels, og kroaten måtte derfor gå tidligt i bad.

I anden halvleg pressede Silkeborg på. Efter en times spil satte træner Peter Sørensen den hurtige Marc Rochester ind.  Det skulle vise sig at give pote. Blot 42 sekunder efter han var kommet på banen, kunne han nemlig give Silkeborg endnu mere at juble ind, da han scorede til 2-1.

Med et kvarter af tilbage kampen fik endnu en indskiftet spiller en hovedrolle i kampen. Det var hjemmeholdets Ibrahim Moro. Moro, der netop var hjemvendt til Midtjylland efter længere tids ophold i hjemlandet på grund af sygdom i familien, kunne se sig udvist. Med to gule kort på tre minutter – hvoraf det ene gule kort blev givet, da han gav udeholdets Martin Spelmann en skalle – måtte også han gå i bad før tid.

Det lykkedes ikke AGF at udligne i slutminutterne, men Spelmann var tæt på at bringe balance i regnskabet endnu engang. Dog blev hans mål underkendt, da han lige netop blev lokket i Silkeborgs offsidefælde.

Allerede fredag skal Silkeborg i aktion igen, når holdet drager til ligaens toer, AC Horsens. I mellemtiden skal AGF vente akkurat syv dage, hvor SønderjyskE tager imod De Hvii’e.