Frankrig mødte i går aftes Luxembourg, og her blev det noget sensationelt til et 0-0 resultat. Det er ikke sket siden 1914, at Frankrig ikke har fået point mod Luxembourg.

PARIS, FRANCE – JULY 10: Paul Pogba of France shows his dejection after his team’s 0-1 defeat in the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Materialet er der ellers. Spillere som Paul Pogba, Kylian Mbappé, Thomas Lemar, Antoine Griezmann og Alexandre Lacazette render alle rundt for samme landshold. Alligevel kunne de ikke slå miniputterne fra Luxembourg søndag aften, og de franske medier er i dag ude med røflen over de franske spillere.

-Sidste gang det skete, at Frankrig smed point mod Luxembourg var i 1914, hvor Franz Ferdinand stadig var i live, og Charles de Gaulle var i hans tidlige 20’ere, skriver Gracenote, som er et firma, der beskæftiger sig med statistik, på Twitter, med reference til den østrigske ærkehertug og den senere franske præsident.

Franskmændene lagde dog et massivt pres på Luxembourg, men det var ikke nok. Efter kampen sagde statistikken for skud hele 32-3 i Frankrigs favør, mens boldbesiddelsen var på 74-26, også i Frankrigs favør.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Stor nedtur for DBU: Stortalent kunne have valgt Danmark – men valgte i stedet Island!

Den franske presse er naturligvis noget lamslåede, og der er delte meninger om, hvad konsekvensen af resultatet bør være.

Den store sportsavis i landet, L’Equipe har som overskrift, at ”Efteråret bliver varmt”.

Endvidere skriver de.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Medie: Denne klub henter Iniesta – GRATIS!

-Tre dage efter 4-0 mod Holland har de blå næsten ruineret sig selv. Europa vil grine.

-Konsekvenserne er stadig usikre. Det sker en gang hvert hundrede år, og det skete søndag aften, skriver den franske sportsavis.

Le Parisien, som også er en af Frankrigs store aviser, har mandag morgen denne overskrift: ’Nul over hele linjen’.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Netop skiftet til Premier League – nu vil han videre til Dortmund

-En kolossal bommert! Absolut middelmådighed mod nummer 136 i verden.

Le Monde skriver, at Frankrigs landshold forstår at komplicere vejen til VM 2018.

I Sverige er man også chokerede over franskmændenes bitre pointtab.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Armensk spiller i verdensklasse – sådan vil landsholdet stoppe ham

-Folk blev chokerede, da vi hørte det. Også selvom vi ikke stillede os op og jublede, siger Robin Olsen til Aftonbladet.

-Øj, det havde man ikke forventet. Slet ikke efter de vandt 4-0 mod Holland, siger Emil Forsberg, en af svenskernes helt store profiler.

Frankrig står dog stadig godt stillet i henhold til at vinde gruppen og sikre sig direkte avancement til VM. Man skal vinde udekampen mod Bulgarien og hjemmekampen mod Hviderusland, såfremt førstepladsen i gruppen skal sikres.

ANDRE LÆSER OGSÅ: Pinligt: Liverpool kan ikke stave til ny spillers navn