Golden Boy er en pris, der bliver uddelt af sportsjournalister til en ung fodboldspiller, som spiller i Europa. Den bliver uddelt til den, der har været den mest imponerende i et kalenderår. Alle nominerede skal være under 21 år og spille på en europæisk nations øverste niveau. 

Vi har samlet alle vinderne siden 2003 og giver dig et overblik over deres formåen siden dengang. God fornøjelse!

2003 – Rafael van der Vaart (Ajax Amsterdam)

2003 var året, hvor den første Golden Boy-award blev uddelt, og den tilfaldt den hollandske midtbanespiller, Rafael van der Vaart, der på det tidspunkt spillede for Ajax i Holland. Selvom man må sige, at Van der Vaart har en del store klubber på sit CV, har han dog ikke formået, at udnytte hans potentiale fuldt ud. Efter opholdet hos Ajax Amsterdam skiftede han i 2005 til HSV, hvor han viste sine evner som offensiv midtbanespiller.

I 2008 gik turen til den spanske hovedstad, hvor han havde et skuffende ophold hos Real Madrid, inden han i 2010 skiftede til Tottenham Hotspur. Et ophold, som bød på lidt af hvert, men overordnet set var et af hollænderens bedste i sin karriere.

I 2012 gik turen til HSV, inden han for nylig som bekendt skiftede til danske FC Midtjylland. Den 33-årige hollænder har spillet 109 landskampe for Holland, og var et vigtigt led i vejen til VM-finalen i 2010, som man tabte til Spanien.

2004 – Wayne Rooney (Manchester United)

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Der kan ikke sås tvivl om den succes, som Wayne Rooney har fået, siden han vandt denne prestigefyldte award tilbage i 2004. Han har udviklet sig til at være en legende for Manchester United og klubbens frontansigt udadtil.

Adskillige titler er det da også blevet til i årenes løb, Rooney er den stolte ejer af fem Premier League-titler, 1 Champions League-trofæ, 2 ligacup-titler, 1 FA Cup- trofæ og 1 Klub VM-titel.

Derudover er han også den nuværende kaptajn for det engelske landshold, hvor det er blevet til 53 mål i 115 kampe.