2009 – Alexandre Pato (AC Milan)

Alexandre Pato

Brasilianske Pato tog Serie A med storm under hans første år hos AC Milan og blev af mange betragtet som den mest lovende angriber i verden.

Han var den absolutte stjerne i Milans startopstilling. Desværre gik hans karriere ikke som planlagt, og han drog i 2013 tilbage til Brasilien. Efter ophold hos Corinthians og Sao Paulo returnerede Pato til Europa, da Chelsea købte ham som backup til Diego Costa i sidste sæson.

Han formåede heller ikke her at skinne igennem, men fik i stedet for søsat et skifte til Villarreal. På den internationale scene var Pato en del af det brasilianske landshold, der i 2009 vandt FIFA Confederations Cup, men man kan roligt sige, at han ikke formåede at udnytte det potentiale, han viste i sine tidlige år hos Milan.

2010 – Mario Balotelli (Manchester City)

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Mario Balotelli er en anden spiller, hvis karriere efter at have vundet Golden Boy blot er gået en vej. Og det er nedad. Efter den flatterende pris havde han svært ved at spille sig på holdet, og et par kontroversielle situationer uden for banen hjalp ikke italieneren ind i varmen hos den engelske klub.

I 2013 blev Balotelli solgt til Milan. Men efter bare en sæson hos italienerne samlede Liverpool ham op. Heller ikke her blev det til succes for Super Mario, der kun nettede fire gange under sit ophold i Beatles-byen.

Flere klubber afholdt sig fra at prøve kræfter med den italienske angriber, men i sommers købte den franske klub OGC Nice den berømte og berygtede angriber.

På den internationale scene er Balotellis største øjeblik, da han scorede to mål mod Tyskland under EM 2012. Siden da er han blevet set bort fra.