En baskisk politibetjent er torsdag død, da der udbrød voldelige kampe, forårsaget af den russiske klub Spartak Moskvas tilhængere i den spanske by, Bilbao, hvor en Europa League-kamp fandt sted.

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Voldelige kampe foran Athletic Bilbaos stadion har desværre kastet et offer af sig. Der er tale om en politibetjent, som er død efter hjertestop.

– Vi kan bekræfte, at en baskisk politimand torsdag er død, fortæller en talsmand fra det regionale politi i Ertzaintza-området.

Læs også: Han er en af Superligaens bedste spillere: Nu kan han være på vej til FCK

Han afviste dog at kommentere på de spanske mediers spekulationer i, hvorvidt han var død som et resultat af den slåskamp, der fandt sted før kampen mellem de to klubber.

Læs også: Van der Vaart har tilbud på hånden fra klub i Superligaen: Men han magter ikke på grund af denne bizarre årsag

Mere end 500 politibetjente var blevet indkaldt denne torsdag. Opgøret blev forud for kampen betegnet som en højrisiko-kamp.

Tidligere på aftenen foretog politiet i Bilbao en række anholdelser på grund af vold, som skabte mange skader blandt de involverede.

– Fem mennesker er blevet anholdt. Vi ved ikke, om de alle er tilhængere af Spartak, men mange af dem er russere, fortalte en talsmand til nyhedsbureauet, AFP.

Læs også: Messi advarer ledelsen: Denne spiller skal blive i klubben – ellers skifter jeg

Problemerne begyndte, da en gruppe af Spartaks såkaldte “ultras” ankom til San Mamés stadion i Bilbao forud for kampen.

Her affyrede nogle personer røgbomber og kastede med skraldespand, før politiet satte ind. Spartak vandt kampen med 2-1, men Bilbao gik videre med samlet 4-3.

Spanske medier skriver, at politibetjentens dødsårsag er hjertestop.

Urolighederne fandt sted forud for 1/16-finalerne mellem Athletic Bilbao og Spartak Moskva.

Læs også: Stor fejl mod Barcelona koster dyrt: AC sat til salg