Det er formentlig ikke en dommerkarriere, franske Tony Chapron skal drømme om som fremtidigt job. Han er nemlig blevet landskendt, hvis ikke verdenskendt, for at have tacklet en Nantes-spiller og derefter udvist ham med et rødt kort.

Tony Chapron dømte i 2014 AaB i deres Europa League-kamp mod Rio Ave. Søndag var han involveret i en noget bizar aktion i den franske Ligue 1. Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

En bizar episode, der forståeligt nok vækker opsigt i det meste af Europa, gik kontinentet rundt i januar måned, da en dommer fra Ligue 1 ved navn Tony Chapron valgte at sparke ud efter en spiller, for dernæst at udvise ham. I går fik Chapron så sin straf.

Læs også: Guardiola giver hint om skifte til sommer: Vi planlægger at hente denne stjernespiller

Tony Chapron har været suspenderet på ubestemt tid efter episoden den 14. januar i år, hvor han valgte at sparke ud efter en Nantes-spiller, der havde løbet ind i ham, og bagefter viste ham ud.

Episoden førte, forståeligt nok, til protester fra flere Nantes-spillere.

– Først forstod jeg ikke, hvad der skete, men nu hvor jeg har set det igen, synes jeg, det er underligt. Diego falder, og dommeren sparker ham bagfra, og derefter giver han så et rødt kort og frispark til Paris. Man tænker på, om han bar en Paris-trøje indenunder, sagde Nantes’ midtbanespiller Valentin Rongier til L’Equipe efter kampen og tilføjede:

Læs også: De geniale handler: Oversigten over de handler, du formentlig har overset

– Jeg synes, det er totalt absurd. Dommeren skal ikke gøre den slags, og jeg håber, han bliver straffet for det.

Efter et par dage indrømme dommeren dog også sin fejl.

– På grund af sammenstødet mærkede jeg en stærk smerte fra en skade, som jeg for nylig har fået. Jeg reagerede uhensigtsmæssigt ved at bevæge mit ben i retning af spilleren, sagde Tony Chapron dengang.

Læs også: Agent: SønderjyskE-angriber er på vej væk

I går var han så samlet med en kommission, der skulle blive enige om en passende straf.

Den straf har Chapron nu fået, og den lyder på tre måneders suspendering.

Så i maj måned kan spillerne i Ligue 1 altså risikere at få et lille spark kombineret med en udvisning af Tony Chapron.

Læs også: Salah viser stor klasse udenfor banen: Se hans smukke gestus her

Helt så vidt kommer det dog nok ikke, da der i så fald ville blive store protester, såfremt Chapron skulle ernære sig ved at dømme professionelle fodboldkampe fremover.

Læs også: Leicester-stjerne: Blev så sur over IKKE at blive solgt, at han udeblev fra træning