Der var lagt op til en blæsende og kold aften i Danmarks national-arena, Parken, torsdag aften. Her skulle den sidste og afgørende Europa League-gruppekamp stå. Det endte lykkeligt for F.C. København.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

af: Emil Plovgaard

Det var en meget glat bane, og det gjorde tingene besværlige denne aften i København. En elendig bane og modbydelige vejrforhold tegnede ikke just op til en køn kamp på kridtstregerne.

F.C. København kom egentlig frem til de største chancer i kampens indledning, hvor københavnernes højreside skabte sig frem til flere chancer men havde ikke held med at liste bolden forbi Sheriff-målmanden.

At banen ikke var den bedste kunne man bevidne adskillige gange. Robin Olsen gled flere gange i eget felt, og det var lige ved at koste et mål, idet Peter Ankersen før en tilbageaflevering ikke havde opdaget dette.

En af de bedste, offensive profiler fra FC Sheriff er den 25-årige Jairo, der flere gange udfordrede Robin Olsen og det øvrige Københavner-forsvar.

Ved pause var stillingen dog stadig 0-0, og på det tidspunkt havde FCK altså ikke kvalificeret sig til knockout-fasen i Europa League.

Efter pausen var den tilbagevendte Federico Santander tæt på, men bolden gik lige forbi mål. Et højt FCK-pres satte sig herefter på kampen, og Benjamin Verbic havde en gigantisk mulighed for at bringe københavnerne i front.

Det tunge FCK-pres kunne Sheriff ikke modstå. Pieros Sotiriou steg op og sendte bolden i nettet på et hjørnespark slået af Nicolai Boilesen. 1-0.

Kort efter scorede FCK igen. Opskriften var den samme. Hjørnespark, lettere udadskruet steg Michael Lüftner op og headede bolden i netmaskerne. 2-0.

20 minutter efter anden halvlegs begyndelse blev Sheriffs Jairo direkte udvist efter en hård tackling mod Zeca, og dermed var der gunstige vilkår for FCK-avancement.

Efter 77 minutters spil blev der dømt straffespark til Sheriff – det tog Badibanga sig af, og på nærmest mirakuløs vis sendte han forsøget på stolpen.

Med en 2-0 sejr er F.C. København altså sikret europæisk fodbold i foråret.

Den anden kamp i gruppen endte med en 2-0 sejr til Lokomotiv Moskva mod FC Zlin. Førstnævnte tager derfor 1. pladsen i gruppen.